ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Μπουτάρης, φωτο Σάββας Αυγητίδης

«Η ΕΔΕ καθυστέρησε να έρθει στα χέρια μου. Περιμένω να τελειώσει – και η έρευνα της προανάκρισης που έχει στείλει ο εισαγγελέας σε όσους αναφέρονται μέσα στην ΕΔΕ – δεν πρέπει να πω τι λέει, αλλά θα ενεργήσω αμέσως μετά. Δεν είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως τα φαντάζεστε, σας διαβεβαιώνω»

«Άλλη είναι η αλήθεια με τους διαγωνισμούς στην αντιδημαρχία Καθαριότητας και δεν είναι αυτή που έχει δημοσιοποιηθεί… » είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, σχολιάζοντας την απόφαση από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για έργο επισκευής του ΣΜΑ. «Η ΕΔΕ καθυστέρησε να έρθει στα χέρια μου. Περιμένω να τελειώσει – και η έρευνα της προανάκρισης που έχει στείλει ο εισαγγελέας σε όσους αναφέρονται μέσα στην ΕΔΕ – δεν πρέπει να πω τι λέει, αλλά θα ενεργήσω αμέσως μετά. Δεν είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως τα φαντάζεστε, σας διαβεβαιώνω» τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αναφέρθηκε ξανά στην επίσκεψη που είχαν κάνει τρεις δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι και συμμετέχουν στην Οικονομική Επιτροπή, σε εταιρείες καθαρισμού που εμπλέκονται στην υπόθεση, χαρακτηρίζοντάς τους… «Τρίο Στούτζες» οι οποιοι έψαχναν «εργοστάσιο-φάντασμα» θέμα που είχε αναδείξει με επιτόπιο ρεπορτάζ η karfitsa http://www.karfitsa.gr/2016/03/07/pseydontai-osoi-isxyrizontai-pos-pro/

O βουλευτής της ΝΔ και επικεφαλής δημοτικής παράταξης Σταύρος Καλαφάτης υποστήριξε από την πλευρά τουότι «Το θέμα των διαγωνισμών της αντιδημαρχίας Καθαριότητας αρχίζει και ζέχνει. Βρομίζει αντί να καθαρίζει» και ζήτησε «ξεκάθαρες απαντήσεις» από τη διοίκηση Μπουτάρη υπογραμμίζοντας την πολιτική ευθύνη«Η ευθύνη, για να βάλεις το μαχαίρι στο κόκαλο και να μην κρυφτείς πίσω από μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, έρχεται σε σένα δήμαρχε. Δεν μπορείς να σφυρίζεις αδιάφορα» είπε χαρακτηριστικά.Το θέμα των διαγωνισμών ήρθε και πάλι στο προσκήνιο μετά την ακύρωση του διαγωνισμού συντήρησης του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Άναψαν τα αίματα μεταξύ Μπουτάρη-Καλαφάτη

«Ευτυχώς για μένα, δυστυχώς για την πόλη, οι ανάγκες μας κ. δήμαρχε  είναι διαφορετικές. Εσάς, η ανάγκη σας είναι να είστε επικοινωνιακός,  εμένα η ανάγκη μου είναι να είμαι χρήσιμος. Αν δεν μπορείτε να είστε και επικοινωνιακός και χρήσιμος, τότε αυτό είναι διπλό δυστύχημα για  την πόλη. Η επικοινωνία μπορεί να βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί να  αντικαταστήσει την χρησιμότητα». Αυτό είπε για τον… εαυτό του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Εντάξει» βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, Υπογράμμισε ότι «ως δήμαρχος δεν ανταποκρίνεστε στο ρόλο σας» καισυγκεκριμένα, για την υπόθεση της Αγοράς Μοδιάνο, θύμισε ότι «είχατε πει θα μπείτε μπροστά μαζί με το επιμελητήριο». Ξεκαθάρισε πως είναι  «υπέρ της αξιοποίησης και της δημόσιας περιουσίας και μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία», όμως θα περίμενε «να είναι ο δήμος μπροστά σε αυτήν την περίπτωση. Όχι ως επιχειρηματίας, αλλά ως τοποτηρητής». Υποστήριξε ότι ο δήμος θα έπρεπε «να είναι μπροστά, έστω και με μικρή συμμετοχή, εξαντλώντας τη δυνατότητα διερεύνησης να διεκδικήσουν το εμβληματικό κτίριο της Αγοράς Μοδιάνο άνθρωποι της τοπικής οικονομίας.  Να γίνει διερεύνηση ποιοι επιχειρηματίες μπορούν να σχηματίσουν κονσόρτσιουμ και, μαζί με το δήμο, να γίνει μια συμμαχία τοπικής οικονομίας. Αλίμονο αν μια πόλη δεν μπορεί να βρει πέντε – δέκα επιχειρηματίες για το σκοπό αυτό».Ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε πως θα περίμενε ο δήμος να ασκήσει πίεση όπως έγινε για την Α Προβλήτα του ΟΛΘ και όπως στην περίπτωση του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό. «Ήσασταν ένας λαθρόβιος δήμαρχος στο θέμα  του μετρό, μπαίνοντας μέσα στο ΚΑΣ, διανέμοντας σκαριφήματα, χωρίς  έγκριση του δημοτικού συμβουλίου», είπε. Πρόσθεσε πως παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις των Δ, και Ε Δημοτικών Κοινοτήτων και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας, όπου διαπίστωσε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται από τους διαμερισματικούς συμβούλους και κάλεσε τη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης «να στηρίξει την προσπάθειά τους. Οι άνθρωποι αυτοί δείχνουν ότι έχουν το μεράκι και την πρόθεση να προσφέρουν. Πρέπει να ενισχυθεί αυτή η προσπάθεια, επειδή και το δικό μας το μεράκι είναι να ενισχυθούν οι γειτονιές», κατέληξε.