ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

mpilisi

Μία ομάδα περίπου 20 ατόμων προκάλεσαν φθορές στην οικοδομή που βρίσκεται το γραφείο της προέδρου των Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα έγραψαν συνθήματα στην είσοδο της πολυκατοικίας και του γραφείου της προέδρου Ιωάννας. Το περιστατικό ερευνάτε από τις αρχές. Η κ. Χρουσαλά – Μπιλίση ανέφερε στο Karfitsa.gr πως δε γνωρίζει κάτι περισσότερο από αυτό που γνωρίζουν οι αστυνομικές αρχές. Να υπενθυμίσουμε πως η Πρόεδρος των συμβολαιογράφων είχε δεχτεί ξανά «επίθεση» από ομάδα αγνώστων, ενώ βρισκόταν έξω από το σπίτι της μαζί με το σύζυγό της. Η ίδια σημείωσε πως σήμερα δε θα πραγματοποιηθούν πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας καθώς οι συμβολαιογράφων αποφάσισαν για ακόμη μία φορά να απέχουν από τη συγκεκριμένη διαδικασία. «Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί θα γίνουν κανονικά, δε θα γίνουν πλειστηριασμοί που αφορούν σε πρώτη κατοικία», υπογράμμισε η κ Χρουσαλά – Μπιλίση.

Σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή των συμβολαιογράφων, κατ’ εξαίρεση διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν αδείας από τους συλλόγους ή τη συντονιστική επιτροπή συμβολαιογραφικών συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα τού επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο.

Ενδεικτικά, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων, καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις τράπεζες, το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες.

Από την άλλη πλευρά, στις 15:30 μέλη της Πρωτοβουλίας Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσουν για ακόμη μία φορά διαμαρτυρία κατά των πλειστηριασμών έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.