ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

tsomakou

Εγκαινιάζεται, την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, στις 8.00 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη, η έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Βίκυς Τσομάκου, με τον τίτλο “Εν_όραση”.

Η έκθεση περιλαμβάνει 35 δημιουργίες, ελαιογραφίες (λάδι σε καμβά), καθώς και έργα μικτής τεχνικής. Για την νέα αυτή ενότητα έργων της καλλιτέχνιδος, η ιστορικός και κριτικός τέχνης Έλλη Κοκκίνη-Καπλάνη σημειώνει:

«Με τον τίτλο “Εν_όραση” και βασικό της θέμα, για άλλη μια φορά, τη γυναικεία, κατά το πλείστον, μορφή, η Βίκυ Τσομάκου επιχειρεί να μορφοποιήσει, όπως πάντα, με τα προσωπικά εκφραστικά της μέσα, ό,τι υποκρύπτεται στον βαθύτερο εσωτερικό της κόσμο. Τον τρόπο, με τον οποίο, η κάθε μία ενδοσκοπεί εντός της, αναζητώντας να ανακαλύψει, πότε σε λανθάνουσα και πότε όχι μορφή, συναισθήματα, επιθυμίες, όνειρα, αλλά και απογοητεύσεις. Αυτή την αθέατη πλευρά της ανθρώπινης φύσης, σημειολογεί υπαινικτικά και ίσως παραπλανητικά, σε κάποιες περιπτώσεις, αποτυπώνοντάς την στην εκφραστική εκφορά των προσώπων-πορτρέτων, αλλά και σε ολόσωμες απεικονίσεις ζευγαριών, όπου τα βαθύτερα, ενδότερα συναισθήματα, ως μια ενδογενής συνομιλία, εικονοποιείται με τη σωματική στάση, την επαφή, την ερωτική διάθεση.

»Την δημιουργό, σ΄αυτόν τον κύκλο έργων, δείχνει να την απασχολεί, να την προβληματίζει αλλά και να την λυτρώνει παράλληλα, αυτή η μυστηριακή ενδοεπικοινωνία, που ενέχει τη φωτεινή και σκοτεινή αθέατη πλευρά της ανθρώπινης φύσης. Με έντονα χρώματα και κυρίαρχο το κόκκινο, εξωτερικεύει, με δημιουργικό τρόπο, τις ανησυχίες της για τα συμβαίνοντα, προβαίνοντας, με μία έμμεση εξομολογητική διάθεση, σε υποκρυπτόμενες εικονοποιήσεις, αναγόμενες σε προσωπικά πολυδαίδαλα βιώματα, σε αρμονικές ή δυσαρμονικές συζεύξεις με την πραγματικότητα».

Διάρκεια έκθεσης: 18 – 26 Νοεμβρίου 2016

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 10:00 – 18:00

Σάββατο & Κυριακή:  11:00 – 15:00

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Συνεδριακό Κέντρο Τράπεζας Πειραιώς, Κατούνη 12-14 Λαδάδικα,