ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Έξω από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στην οδό Λέοντος Σοφού, μπορείς και εσύ να κάνεις μια καλή πράξη. Θα τον χαρακτηρίζαμε ως τοίχο της αλληλεγγύης, αν και έχει ήδη όνομα, “Τοίχος της καλοσύνης”.

Συγκεντρώνονται τρόφιμα μικρής και μακράς διάρκειας . Πρόκειται για δράση του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ. Σύμφωνα με την κυρία Μπαλαμού Μαρία, Αν. Υπεύθυνη του ΚΥΕ ΚΕΘΕΑ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (Κέντρο Υποδοχής και Επανένταξης):  “ Στα πλαίσια την επανένταξης και της κοινωνικής ευαισθητοποίησης, μέλη του προγράμματος του ΚΥΕ προτείνανε την δημιουργία του τοίχου της καλοσύνης. Σε συνεργασία με το Ωδείο, που παραχώρησε τον τοίχο, και ελάχιστο κόστος δημιουργήθηκε ο τοίχος της καλοσύνης”. Υπήρχε ανταπόκριση από τον κόσμο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην KARFITSA η κ. Μπαλαμού: “Ο κόσμος αντέδρασε θετικά και ακόμη και σήμερα υπάρχει συμμετοχή. Μάλιστα τα μέλη του προγράμματος σε συστηματική βάση προσφέρουν το φαγητό που τυχόν περισσεύει, ή τρόφιμα από δωρεές. “

Το πρόγραμμα  ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ έχει περιεχόμενο παροχής υπηρεσιών σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Αναλαμβάνει , επιπλέον, τη μετασωφρονιστική μέριμνα  σχετικά με την επανένταξη των εξαρτημένων , από ουσίες, ατόμων της Β. Ελλάδος, στο κοινωνικό σύνολο.
Όσον αφορά το ΚΕΘΕΑ (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων), «πρόκειται για το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν.  Είναι αυτοδιοικούμενο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, υπό την εποπτεία του υπουργείου υγείας και τα έσοδα του προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό, δωρεές αλλά και δραστηριότητες αυτοχρηματοδότησης» κατέληξε η κ. Μπαλαμού.

Χρυσάνθη Καράπα