ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την Κυριακή, 8 Ιανουαρίου και ώρα 12:00, στην αίθουσα Συναυλιών της Κ.Ο.Θ. , Λ. Νίκης 73 λαμβάνει χώρα ακόμα ένα “Κυριακάτικο Πρωινό”.

Ο κύκλος συναυλιών δωματίου ‘Κυριακάτικα Πρωινά της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης’ γίνεται το 2017 μία αφορμή προσφοράς από την Κ.Ο.Θ. και τους μουσικούς της προς διάφορα ιδρύματα που επιτελούν σπουδαίο έργο και έχουν την ανάγκη της στήριξης όλων. Αυτή την Κυριακή, το TrioFor παρουσιάζει υπέροχα έργα των Σούμπερτ και Μπραμς. Το σχήμα αποτελείται από τρεις ιδιαιτέρως ταλαντούχους μουσικούς που ενώθηκαν με σκοπό να προσφέρουν φρέσκιες και δυναμικές ερμηνείες σε σημαντικά έργα του ρεπερτορίου. Tα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Το ‘Πιάνο τρίο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 148’, το επονομαζόμενο ‘Νοτούρνο’ του Φραντς Σούμπερτ, είναι μία υπέροχη ρομαντική σύνθεση που εμπνεύστηκε ο μεγάλος συνθέτης σε ένα ταξίδι του στην αυστριακή ύπαιθρο, όταν άκουσε μία παραδοσιακή μελωδία και μαγεύτηκε. Πλούσιο σε μελωδικότητα, χαρακτηριστικής της γραφής του Σούμπερτ, έχει πλούσιες αναφορές στην εμβληματική ‘Ημιτελή Συμφωνία’.

Το ‘Πιάνο τρίο σε σι μείζονα, έργο 8’ του Γιοχάνες Μπραμς αποτελεί ένα πρώιμο έργο του που γλίτωσε από την καταστροφική μανία του δημιουργού του, όταν αρκετά μεγαλύτερος αποκήρυξε πολλά έργα της νιότης του και τα έσκισε όλα, εκτός όμως από αυτό, ίσως γιατί άρεσε πολύ στην Κλάρα Σούμαν. Έτσι έμεινε ως ένα ανεκτίμητο κειμήλιο που αποτυπώνει τη δημιουργικότητα του Μπραμς στη μουσική δωματίου, κατά τα πρώτα χρόνια της τεράστιας συνθετικής του πορείας.

Το ΤρίοFor αποτελείται από την Κα Γκρέτα Παπά (βιολί), την Κα Μαρία Ανισέγκου (βιολοντσέλο), και τον Κο Νίκο Κυριόσογλου (πιάνο).

Η τιμή του εισιτηρίου είναι 10€.

Προπώληση εισιτηρίων γίνεται μόνο από το www.tsso.gr .Την ημέρα της συναυλίας το ταμείο θα λειτουργήσει από τις 11:00 η ώρα στην Αίθουσα Σόλων Μιχαηλίδης της Κ.Ο.Θ.