ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε ηλικία 63 ετών έφυγε από την ζωή ο δημοσιογράφος και στέλεχος του Ποταμιού Δημήτρης Κουμάνταρος, η κηδεία του θα γίνει στις 22 Μαρτίου και ώρα 15:00 στην Αθήνα.

koumantaros_1

Ο Δημήτρης Κουμάνταρος ήταν ένας από τους συνδικαλιστές του ΕΦΕΕ και υπήρξε μέλος του Επαναστατικού Κομμουνιστικού Κινήματος Ελλάδας, το 2014 εντάχθηκε στο Ποτάμι.

Διαβάστε το βιογραφικό του όπως ο ίδιος το είχε ανεβάσει στον προσωπικό του ιστότοπο:

«Γεννήθηκα το Γενάρη του 1954 στην Αθήνα, στη Κυψέλη. Τέλειωσα το Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.Έχω εργαστεί ως πλασιέ βιβλίων, ερευνητής αγοράς πόρτα – πόρτα, παραγωγός διαφημίσεων για περιοδικό, οικοδόμος, ιδιοκτήτης του μπαρ ΤΡΑΜ, μπάρμαν, Disk Jokey και κυρίως σα δημοσιογράφος σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην «Ελευθεροτυπία».Μέλος της Ενώσεως Συντακτών, παραιτήθηκα από τη δημοσιογραφία το 1996, θεωρώντας το τρόπο άσκησής της, λόγω του μονοπωλίου των εκδοτών – καναλαρχών, ως μια από τις σημαντικότερες, αν όχι τη σημαντικότερη αιτία για το σύγχρονο βάλτωμα της ελληνικής κοινωνίας.Πήρα ενεργά μέρος στο φοιτητικό αντιδικτατορικό και στο λαϊκό κίνημα τη περίοδο 1971 – 1980. Φυλακίστηκα από το δικτατορικό καθεστώς και κλήθηκα ως μάρτυρας κατηγορίας στις δίκες των βασανιστών και του Πολυτεχνείου μετά τη μεταπολίτευση του 1974. Εκλέχτηκα στα πρώτα μεταδικτατορικά συμβούλια της ΕΦΕΕ και των φοιτητών της Νομικής. Από το 1980 παραμένω πολιτικά ανένταχτος».