ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την τελευταία του πνοή άφησε ο δημοφιλής ηθοποιός Στάθης Ψάλτης, ο οποίος τις τελευταίες μέρες νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Ο αγαπητός ηθοποιός, που νικήθηκε από τον καρκίνο, εισήχθη στο νοσοκομείο, ενώ βρισκόταν ήδη αντιμέτωπος με βαριά και προχωρημένη μορφή της νόσου, καθώς ο καρκίνος του πνεύμονα είχε γίνει ήδη μεταστατικός, γεγονός που δεν άφηνε περιθώρια βελτίωσης και αισιοδοξίας. Όλον αυτόν τον καιρό βρίσκονταν στο πλευρό του η σύζυγός του, οι συγγενείς και οι φίλοι του.

Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας στις 27 Φεβρουαρίου του 1951. Όταν ήταν 11 ετών η οικογένειά του μετακόμισε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη.

Η πρώτη εμφάνισή του έγινε στην τηλεόραση το 1973 σε ηλικία 22 ετών στην τηλεοπτική σειρά “Οι Εμποροι Των Εθνών” μαζί με τον Νίκο Τζόγια και τον Ανδρέα Μπάρκουλη.

Ο Στάθης Ψάλτης έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως “Καμικάζι αγάπη μου”, “Τροχονόμος Βαρβάρα”, “Τα καμάκια”, “Βασικά καλησπέρα σας”, “Τρελλός είμαι ό,τι θέλω κάνω”, “Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ”, “Μάντεψε τι κάνω τα βράδια”.

Για χρόνια ήταν παντρεμένος με την Τάρια Μπούρα και αργότερα, το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Ψάλτη.