ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Εξάρχεια

Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σημειώθηκε στις 11.45 το βράδυ της Τετάρτης στην οδό Ιπποκράτους 112 στα Εξάρχεια. Στο ισόγειο της πολυκατοικίας βρίσκεται το βιβλιοπωλείο «Ελεύθερη Σκέψη» που είχε γίνει στόχος εμπρησμού με μολότωφ το… 2008 απο 15 κουκουλοφόρους οι οποίοι δεν συνελήφθησαν. Όμως, στο ίδιο κτίριο κατοικεί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη. Για την υπόθεση κλήθηκε να καταθέσει αστυνομικός που βρέθηκε στην περιοχή

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην είσοδο της πολυκατοικίας… Μέχρι κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα ποιος ήταν ο στόχος των βομβιστών.  Μάλιστα ο δικηγόρος της κυρίας Τσατάνη, Θέμης Σοφός, δήλωσε ότι η έκρηξη έγινε «στην είσοδο της οικίας της εισαγγελέως». Όπως πρόσθεσε, η εισαγγελέας είχε ζητήσει αύξηση των μέτρων για την ασφάλειά της, αλλά η πολιτεία είχε μειώσει τη φρούρηση. Μάλιστα, εκκρεμεί ένταση της εισαγγελέως στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις 22.22′ στην Εφημερίδα των Συντακτών, ο οποίος προειδοποιούσε για την έκρηξη και μάλιστα, είχε τονίσει ότι «δεν είναι φάρσα». Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή, ενώ ο μηχανισμός εξερράγη λίγα λεπτά πριν την εκπνοή του χρονικού ορίου που είχαν θέσει οι δράστες. «Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε χαρακτηριστικά ο άνδρας, ο οποίος υπαγόρευσε το κείμενο για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο.