ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

%ce%a0%ce%b1%cf%80%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%8d%ce%bb%ce%b7%cf%82

Ανήκει στη γενιά των 30άρηδων! Επιστήμονας (έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο ΑΠΘ), προπονητής μπάσκετ και εδώ και λίγο καιρό… νέος γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Α’ Θεσσαλονίκης. Ο λόγος για τον Χρήστο Παπαδούλη ο οποίος λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του επιλέγει την KARFITSA και στην πρώτη του συνέντευξη αναλύει το όραμά του για το κόμμα και την τοπική οργάνωση. Ο κ. Παπαδούλης απαντά σε όσους ισχυρίζονται πως όσοι ασχολούνται με την πολιτική λύνουν τα προβλήματά τους, πως εάν ήθελε να πράξει κάτι τέτοιο θα πήγαινε «στον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΝΔ», επιτίθεται στους πρώην υπουργούς της Χαριλάου Τρικούπη που τώρα βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ και ψηφίζουν μνημόνια και τέλος, ανακοινώνει την δημιουργία ακαδημίας παραγωγής στελεχών σε τοπικό επίπεδο.

Στον Βαγγέλη Στολάκη

 

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης, δεδομένου ότι στις τελευταίες εκλογές το κόμμα στην συγκεκριμένη περιοχή έλαβε τα χαμηλότερα ποσοστά του σε όλη την Ελλάδα;

Θέλουμε να στήσουμε ξανά με γερά θεμέλια το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης σε επίπεδο οργάνωσης – παραγωγής πολιτικής και καλύτερης επικοινωνίας των θέσεων μας, έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην πόλη και να συμπαρασύρει και τους όμορους νομούς, να οργανώσουμε υποδειγματικά τα οικονομικά μας καθώς και να κτίσουμε μια ακαδημία παραγωγής στελεχών στις ηλικίες 18-30, εκεί όπου το ΠΑΣΟΚ χωλαίνει. Με σκληρή και ομαδική δουλειά από όλα τα στελέχη της πόλης θα έρθουν σύντομα πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

Σκοπεύετε να προχωρήσετε σε αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Νομαρχιακής Επιτροπής; Ποιες θα είναι αυτές;

Ως προπονητής μπάσκετ πέρυσι  συχνά εισέπραττα γκρίνια από την βασική 5αδα μου ότι μοιράζω πολύ τον χρόνο συμμετοχής στους λεγόμενους αναπληρωματικούς. Έτσι όμως κατακτήσαμε το πρωτάθλημα – γιατί στα κρίσιμα ματς όλοι ήταν έτοιμοι να εκτελέσουν τον ρόλο τους. Δεν υπάρχουν βασικοί και αναπληρωματικοί σε ένα ιστορικό κόμμα με πλειάδα στελεχών όπως το ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας έχει το ρόλο του και ο προπονητής – γραμματέας αναθέτει καθήκοντα. Αυτό σε ένα ΠΑΣΟΚ που κατέρρεε την 4ετια 2011-15 χάθηκε γιατί επικράτησαν προσωπικές στρατηγικές. Δεσμεύομαι προσωπικά πως θα εξαντλήσω όλα τα περιθώρια για να αξιοποιηθούν όλα τα στελέχη μας και να έχουν ουσιαστικό ρόλο. Γι’ αυτό και δημιουργήσαμε πολλούς νέους τομείς δράσεων που μόλις στελεχωθούν πλήρως θα παράγουν συνεχώς πολιτικές θέσεις  και θα διοργανώνουν θεματικές εκδηλώσεις – δράσεις για τα θέματα που αφορούν την πόλη μας αλλά και το σύνολο της κοινωνίας.

Στην πρώτη μας ανοιχτή νομαρχιακή συνέλευση θα καλέσουμε τα μέλη μας να δηλώσουν τους τομείς που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί όπως προείπα και στο κομμάτι της οικονομικής διαχείρισης.

 

Γιατί ένας νέος, όπως είστε εσείς, να ασχοληθεί με την πολιτική; Έχετε τα προβλήματά σας λυμένα ή πιστεύετε ότι θα λυθούν;

Η ενασχόληση μου με την πολιτική ξεκίνησε στα Αμφιθέατρα της Σχολής Θετικών Επιστημών. Ενώ ήμουν πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης, ακόμα και στις εποχές που οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ στις εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη μετριόμασταν στα δάκτυλα του ενός χεριού, ποτέ ως τώρα δεν είχα ενδιαφερθεί ούτε θέσει υποψηφιότητα σε κανένα κομματικό όργανο – άλλωστε υπήρχαν πάντα πολλοί ενδιαφερόμενοι.  Σε αυτή την δύσκολη περίοδο για το Κίνημα, η πρόταση που μου έγινε από στελέχη της γενιάς μου να βγω μπροστά, ένιωσα ότι δεν ήταν απλά τιμητική αλλά εμπεριείχε και την ευθύνη να προτάξουμε μια πολιτική πρόταση και δράση ως ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης  που θα αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον μιας ολόκληρης γενιάς στελεχών που δεν θέλουν να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα αλλά ενδιαφέρεται να ανακοπεί όσο γίνεται αυτό το μαζικό brain drain, που μακροπρόθεσμα είναι ότι χειρότερο επέφερε η κρίση στη χώρα μας.

Όσον αφορά τα δικά μου προβλήματα με την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, μάλλον πολλαπλασιάστηκαν – προσωπικός χρόνος πλέον ελάχιστος, καθώς παράλληλα αφιερώνω χρόνο στην επιστήμη των Μαθηματικών και στην προπονητική! Άλλωστε αν αποσκοπούσα να λύσω τα προβλήματα μου μέσω της πολιτικής μάλλον θα είχα πάρει μεταγραφή είτε στον ΣΥΡΙΖΑ είτε στη ΝΔ.

 

«Βλέπετε» εκλογές κι αν ναι, πότε; Η Χαριλάου Τρικούπη είναι έτοιμη για κάλπες;

Η θέση του ΠΑΣΟΚ είναι σαφής και κατατέθηκε μήνες τώρα. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης με όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις από την παρούσα Βουλή. Η χώρα χρειάζεται ένα σταθερό περιβάλλον για να προσελκύσει επενδύσεις και οι συχνές εκλογές δεν βοηθάνε σε αυτό. Ο κ. Τσίπρας και τον Γενάρη του 15 και τον Σεπτέμβρη του 15 οδήγησε την χώρα σε εκλογές για να εξυπηρετήσει την προσωπική του στρατηγική και δείχνει ικανός να το ξανακάνει !

Γι’ αυτό και η Δημοκρατική Συμπαράταξη επίσημα με απόφαση του κεντρικού της συμβουλίου  είναι πλέον  σε θέση μάχης.

 

Θα ήθελα ένα σχόλιό σας για όλους εκείνους τους βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι στο παρελθόν δεν ψήφισαν μνημόνιο, πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα στηρίζουν τις επιλογές της κυβέρνησης;

Αυτή η ξεχωριστή κατηγορία πολιτικών έχει μεγάλη ευθύνη για την συνολική απαξίωση του πολιτικού συστήματος από τους Έλληνες πολίτες και δη από την νέα γενιά. Αν εκτιμήσουν ότι υπάρχει ένας νέος κομματικός σχηματισμός, που θα τους υποδεχτεί και θα τους προσφέρει καλές πιθανότητες εκλογής, είναι ικανοί να ρίξουν και αυτή την κυβέρνηση για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση!

 

Ο χώρος του κέντρου είναι κατακερματισμένος. Το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ σταμάτησαν να συζητούν και ο Γιώργος Παπανδρέου με το «Κίνημά» του πορεύεται μόνος του. Τι πιστεύετε πως πρέπει να γίνει;

Όπως αναλυτικά αναφέρεται και στην ανακοίνωση του κεντρικού συμβουλίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης το εγχείρημα θα προχωρήσει. Εμείς έχουμε εδώ και μεγάλο διάστημα απευθύνει ένα ανοιχτό προσκλητήριο σε όλα τα όμορα κόμματα και τις κινήσεις του χώρου. Το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς πρέπει να πετύχει. Ήρθε η στιγμή όλοι να παραμερίσουν τις προσωπικές στρατηγικές, να συνειδητοποιήσουν τις ιστορικές τους ευθύνες απέναντι στο χώρο και στη χώρα και να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων.