ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

kareli1

Ένοχοι σε βαθμό κακουργήματος για βασανιστήρια που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του Ίλι Καρέλι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που κατηγορούνται για την υπόθεση του αλβανού βαρυποινίτη, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στις φυλακές της Νιγρίτας.

Ένας εκ των κατηγορούμενων δεσμοφυλάκων κρίθηκε ένοχος για βασανιστήρια στην πλημμεληματική μορφή του αδικήματος, ενώ ο διευθυντής των φυλακών, που αντιμετώπιζε την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών. Οι δικαστές αποσύρθηκαν ενόψει της εκφώνησης των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο παραπέμφθηκαν να δικαστούν συνολικά 14 σωφρονιστικοί υπάλληλοι. Όπως αποφάνθηκε το δικαστήριο, ο θάνατος του 42χρονου Καρέλι δεν συνδέεται με τα βασανιστήρια και ως εκ τούτου η αρχική κατηγορία, αυτή της διακεκριμένης περίπτωσης βασανιστηρίων από τα οποία επήλθε ο θάνατος ατόμου, μετατράπηκε σε πρόκληση βασανιστηρίων που είχαν ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη του θύματος.

Το δικαστήριο, σύμφωνα με τα Νέα, αποφάσισε να χορηγήσει σε όλους τους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και επιπλέον σε κάποιους εξ αυτών το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.