ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

imagehandler

Εμφανώς συγκινημένος ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε ενώπιον των οπαδών του που φώναζαν «USA! USA!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νέος πρόεδρος είναι ο πρώτος στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών που δεν είχε ποτέ πριν θέση σε δημόσιο αξίωμα ή στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Συγγνώμη που περιμένατε, είχα περίπλοκη δουλειά» είπε στους συγκεντρωμένους και ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στο τηλεφώνημα που έλαβε από την Χίλαρι Κλίντον. Την ευχαρίστησε μάλιστα για τη συνολική προσφορά της στον δημόσιο βίο.

«Ήρθε η ώρα να επουλώσουμε τις πληγές μας. Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να ενώσουμε τη σπουδαία μας χώρα. Θα είμαι πρόεδρος για κάθε αμερικανό» τόνισε σε ενωτικό τόνο, μιλώντας για την ανοικοδόμηση της Αμερικής και την ανανέωση του αμερικανικού ονείρου. «Δεν θα είμαστε δεύτεροι για κανέναν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος αντιπρόεδρος, Μάικ Πενς μίλησε πρώτος, κάνοντας λόγο για μια ιστορική βραδιά. «Οι αμερικανοί μίλησαν και εξέλεξαν τον νέο τους πρόεδρο» είπε, δηλώνοντας τιμή που θα είναι ο νέος αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το πλήθος φώναζε USA! USA!. Σημειώνεται ότι ο Πενς είναι κυβερνήτης της πολιτείας της Ιντιάνα.