ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Ιγνάτιος, φωτο Σάββας Αυγητίδης
«Στόχος μας είναι -και θα τον πετύχουμε – οι κοινότητες και οι περιοχές του δήμου μας να ενταχθούν στη ζώνη ευθύνης της Ε.Υ.Α.Θ.» σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 

Στα γραφεία της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης έγινε συνάντηση  αντιπροσωπείας του δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη με επικεφαλής τον δήμαρχο Ιγνάτιο Καϊτεζίδη με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού, Γιάννη Κρεστενίτη. Στο διάλογο από πλευράς δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη εκτός από τον δήμαρχο συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μιχάλης Γεράνης και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Πυλαίας – Χορτιάτη Νικόλαος Χατζηαντωνίου, ενώ από την πλευρά της Ε.Υ.Α.Θ. η αντιπρόεδρος του Οργανισμού, δικηγόρος, Στέλλα Βαλάνη.

Στη διάρκεια της συζήτησης επιβεβαιώθηκε η θέληση όλων να συνεχιστεί το  μνημόνιο συνεργασίας που υπογράφτηκε το 2015 με στόχο τη σύνδεση όλων των Τοπικών Κοινοτήτων (Ασβεστοχώρι, Χορτιάτης, Εξοχή, Φιλυρό) στο δίκτυο της Ε.Υ.Α.Θ, τόσο στην αποχέτευση όσο και στην ύδρευση.

Επίσης ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης ενημέρωσε την διοίκηση της ΕΥΑΘ για την ολοκλήρωση –από πλευράς δήμου Πυλαίας Χορτιάτη- της σχετικής μελέτης για τον αποχετευτικό αγωγό που θα συνδέει τις δημοτικές κοινότητες Χορτιάτη, Εξοχής και Ασβεστοχωρίου με το δίκτυο της ΕΥΑΘ στα Πεύκα, ένα ιστορικό έργο που με την ολοκλήρωσή του θα περάσει τον πρώην δήμο Χορτιάτη στη νέα εποχή. Επιπλέον οι δύο πλευρές συμφώνησαν να επεκτείνουν τη συνεργασία τους και σε ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε γενικότερα θέματα οργάνωσης και διαχείρισης.

«Ήταν μια γόνιμη μέρα για όλους μας. Η συζήτηση μας ήταν πολύ χρήσιμη καθώς λήφθηκαν αποφάσεις και επιβεβαιώθηκε η πρόθεση  συνεργασίας και η προοπτική ενοποίησης των δύο εταιριών. Ευχαριστώ τη διοίκηση και τα μέλη της ΕΥΑΘ, και ιδιαιτέρως  τον πρόεδρο της, καθηγητή Γιάννη Κρεστενίτη και την αντιπρόεδρο, συνάδελφο δικηγόρο Στέλλα Βαλάνη. Στόχος μας είναι -και θα τον πετύχουμε- οι κοινότητες και οι περιοχές του δήμου μας να ενταχθούν στη ζώνη ευθύνης της Ε.Υ.Α.Θ.» σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.