ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

του Φαήλου Κρανιδιώτη*

Όταν μαθαίνεις επί χρόνια τα σκυλιά σου να δαγκώνουν, όταν συνεχώς τα προτρέπεις να είναι επιθετικά και επιβραβεύεις την επιθετικότητα τους, τότε σίγουρα μια μέρα θα δαγκώσουν κάποιον, ακόμη κι αν δεν το θέλεις.

Ο Ερντογάν χρόνια τώρα ταΐζει τον λαό του όχι ωμό κρέας αλλά ωμές, βάρβαρες ιδέες. Τους ποτίζει με το μίσος του σκληρού Ισλάμ για τους “απίστους”. Και μην ξεχνάτε πως οι μουσουλμάνοι, οι αληθινοί άπιστοι, μας θεωρούν όλους “γκιαούρηδες” και χώρο επέκτασης. Οι Χριστιανοί όλων των δογμάτων, οι αιρετικοί Σιίτες, ακόμη και οι Σουνίτες που παραβιάζουν τους αυστηρούς νόμους αυτής της παγκόσμιας σέχτας μίσους και βίας είναι για τους ζηλωτές σούνι εχθροί, χωρίς δικαίωμα ζωής, τιμής και περιουσίας, για να θυμίσω την περίφημη διαταγή του Ταλαάτ, με την οποία κήρυσσε επίσημα κι ενυπόγραφα την Γενοκτονία των Αρμενίων.

Ο Ερντογάν μάλιστα στο μακρόχρονο σχέδιο του για την κατάληψη του κράτους και την κυριαρχία του επί των κεμαλικών ενόπλων δυνάμεων, ώσπου να κάνει την Τουρκία ισλαμικό κράτος, ακολούθησε μια μέθοδο. Πρώτα πήρε υπό τον έλεγχο του την ΜΙΤ, με τον διαβόητο Χακάν Φιντάν και την Αστυνομία, τις ειδικές δυνάμεις της οποίας τις ενίσχυσε και εξόπλισε βαριά, μετατρέποντας τες στους πραιτωριανούς του. Σε αυτές ανήκει ο φονιάς του Ρώσου πρέσβυ. Τοποθέτησε στην ΜΙΤ και την Αστυνομία δικούς του, προσελάμβανε με κριτήρια ισλαμικών φρονημάτων κι αφοσίωσης στον ίδιο και χρησιμοποίησε την ΜΙΤ και την Αστυνομία ως βάση για να ελέγξει τις Ένοπλες Δυνάμεις και σιγά – σιγά να τις πάρει στον πλήρη έλεγχο του. Άλλωστε η αντίδραση σε αυτή την πολιτική του προκάλεσε το πραξικόπημα.

Ακόμη λοιπόν κι αν ο άνανδρος φονιάς που πυροβόλησε τον Ρώσο διπλωμάτη πισώπλατα δεν εκτελούσε εντολές του βαθέος κράτους του Ερντογάν, περίπτωση απίθανη, είναι όμως σίγουρα προϊόν της μακράς ισλαμικής πολιτικής του αρχηγού του κράτους – συμμορία. Ένα από τα σκυλιά που αγρίευε, τελικά δάγκωσε. Αυτό όμως που πρέπει να έχει υπ’ όψιν του ο τυχοδιώκτης εγκληματίας που έστειλε η γεωγραφία και η Ιστορία δίπλα μας, είναι πως συχνά αυτά τα σκυλιά, αργά ή γρήγορα, επιτίθενται και στον ίδιο τον αφέντη τους ακόμη και σκοτώνοντάς τον…

*Ο κ. Κρανιδιώτης είναι πρόεδρος του κόμματος «ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ»