ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

mpoutaris2

Θεωρώντας, βασική προϋπόθεση, για την επίτευξη του στόχου, την διαμόρφωση κοινής θέσης από τους φορείς και τα κόμματα της Θεσσαλονίκης, αντιπροσωπεία της Κίνησης «Προοδευτι΄κοί Πολίτες για την Κεντρική Μακεδονία» με επικεφαλής τον Γιάννη Μπαγκριώτη , συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Από την πλευρά του Δήμου Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος και ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος, για συγκοινωνιακά  θέματα, Γιώργος Δημαρέλος.

Από την πλευρά της Κίνησης συμμετείχαν, οι Γιάννης Μαγκριώτης, Βαγγέλης Γενίτσαρης, Βασίλης Ιατρίδης, Χρυσός Μακράκης, Κυριάκος Μερελής, Νίκος Παπαμίχος, Έλενα Ρουσάκη και Χρήστος Σιδηρόπουλος.

Η αντιπροσωπεία της Κίνησης, παρουσίασε στον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του, την πρότασή της, με τα έξι σημεία, για την οριστική λύση του προβλήματος του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανόνες.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων σημειώθηκε πως, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, αλλά και οι άλλοι Δήμοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, όπως και οι Δήμοι της ευρύτερης Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, έχουν τον πρώτο  λόγο, για την επόμενη ημέρα, των Αστικών Συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

«Τονίσαμε επίσης, ότι η λύση, είναι μακριά από την κρατικίστικη αντίληψη της πρότασης,  που εισηγείται η επιτροπή που συγκρότησε ο αρμόδιος υπουργός, κυρίως, από υπαλλήλους του υπουργείου Μεταφορών και φορέων, που εποπτεύονται, από το ίδιο υπουργείο» αναφέρει η ανακοίνωση της Κίνησης.

«Μετά από αναλυτική συζήτηση, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, τόνισε, πως η λύση δεν μπορεί να είναι ένας ακόμη κρατικός φορέας και συμπλήρωσε, ότι θα συζητήσει την πρόταση της Κίνησης ΠΡΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ, σε συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας της παράταξής του, τις προσεχείς ημέρες».