, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Αθερίδης στο Karfitsa.gr: «Άδικο και απαράδεκτο για τον Ηρακλή!»

της Ελ. Τσαλκατίδου
Μπορεί ο Ηρακλής να κατάφερε να σώσει αγωνιστικά την παρτίδα, ωστόσο, η χθεσινή απόφαση της Σούπερ Λιγκ να τον υποβιβάσει στα χαρτιά έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στις τάξεις του «κυανόλευκου» συλλόγου.
Το Karfitsa.gr μίλησε με τον γνωστό Θεσσαλονικιό ηθοποιό, Θοδωρή Αθερίδη, αλλά και με τους δύο παλαίμαχους ποδοσφαιριστές του συλλόγου, τον Λάκη Παπαϊωάννου και τον Τάσο Κατσαμπή, οι οποίοι σχολίασαν την χθεσινή απόφαση περί υποβιβασμού της ομάδας.
Ο Θοδωρής Αθερίδης, ο οποίος έχει μιλήσει ουκ ολίγες φορές ανοιχτά για την αγάπη του για τον Ηρακλή και δηλώνει φίλαθλός του, παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην ομάδα και σχολιάζει: «Είναι απαράδεκτο αυτό που συνέβη στον Ηρακλή. Επειδή μ΄ ενδιέφερε το θέμα και διάβασα το τι έχει συμβεί ακριβώς με την υπόθεση Πουρτουλίδη, το βρίσκω άδικο να υποβιβάζεται μια ομάδα για μία υπόθεση, η οποία έχει ούτως ή άλλως ολοκληρωθεί. Με θλίβει πραγματικά όλη αυτή η κατάσταση, όπως και γενικότερα η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Παπαϊωάννου: «Άδικο για έναν σύλλογο με τέτοια ιστορία»
 

Ο Λάκης Παπαϊωάννου υπήρξε μεγάλη δόξα του Ηρακλή, από τον οποίο αποκτήθηκε το 1979 και παρέμεινε κάτοικος… Καυτανζογλείου μέχρι το 1986. Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής τόνισε σχετικά: «Με θυμώνει πάρα πολύ το γεγονός ότι ο Ηρακλής για άλλη μια φορά υποβιβάστηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Επειδή, όμως, θέλω να είμαι και ρεαλιστής, είναι απαράδεκτη και η συμπεριφορά του μεγαλομετόχου της ομάδας, κ. Παπαθανασάκη, αφού στην περίπτωσή του έπρεπε να επέμβει ο αθλητικός εισαγγελέας. Πάντως, είναι πολύ άδικο που ένας σύλλογος με τεράστια ιστορία, όπως είναι ο Ηρακλής, να περνάει ό,τι περνάει τα τελευταία 24ώρα».
Κατσαμπής: «Ντροπή να τον ρίχνουν με αυτόν τον τρόπο»

Ο Τάσος Κατσαμπής είναι παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, που φόρεσε την «κυανόλευκη» φανέλα για εννέα συναπτά έτη. Ο ίδιος δήλωσε: «Για άλλη μια φορά, είναι τραγικά τα όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν αντίκτυπο στην ομάδα του Ηρακλή. Οι παίκτες του συλλόγου έδειξαν ήθος και αξία μέσα στο γήπεδο και παρ’  ότι ήταν ανύπαρκτη η διοίκηση, εντούτοις, μαζί με τον κ. Παντελίδη έδειξαν τι αξίζουν και κατάφεραν να σώσουν την ομάδα μέσα στο γήπεδο. Ωστόσο, βάσει και της χθεσινής απόφασης, όλοι έχουν καταλάβει πού πηγαίνει το ποδόσφαιρο και ποιοι είναι αυτοί που κάνουν κουμάντο. Απ΄ ότι θυμάμαι, μάλιστα, το 2011 οι τότε ιθύνοντες είχαν πει ότι δεν θα ξαναπέσει κατηγορία ομάδα, που δεν παρουσίαζε πλήρες φάκελο, απλά θα είχε κυρώσεις. Βλέπουμε ότι κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην περίπτωση του Ηρακλή. Εγώ που έχω παίξει ποδόσφαιρο σε μία πιο ρομαντική εποχή, όπου υπήρχε αξιοπρέπεια, πραγματικά λυπάμαι με τα όσα συμβαίνουν. Είναι κατάντια για το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι ντροπή να ρίχνουν τον Ηρακλή με αυτόν τον τρόπο».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.