ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

dikastiria1Ακόμη τρεις πλειστηριασμοί ακινήτων αναβλήθηκαν σήμερα το απόγευμα στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, μετά από διαμαρτυρία  μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης.

Οι σημερινή πλειστηριασμοί ήταν για δυο διαμερίσματα και μια αποθήκη. Την ώρα που βρίσκονταν τα μέλη των Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης εντός της αίθουσας του Ειρηνοδικείου συμβολαιογράφος που ήταν παρόν προσπάθησε να τους αποτρέψει από την διαμαρτυρία λέγοντας τους πως οι πλειστηριασμοί πρόκειται για διαφορές μεταξύ ιδιωτών. Οι συγκεντρωμένοι, ωστόσο, δεν έκαναν πίσω και με συνθήματα προσπάθησαν να αποτρέψουν τους πλειστηριασμούς με αποτέλεσμα ο συμβολαιογράφος να αποχωρήσει.

«Ο συντονισμός συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης και εκατοντάδες κάτοικοι της πόλης ήμασταν στο Ειρηνοδικείο για να φωνάξουμε το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Έχουμε απέναντι μας μια πολιτική της κυβέρνησης πέρα από τη λάσπη που ρίχνει στο κίνημα στην πραγματικότητα και πάρα την υποτιθέμενη δέσμευση της δεν προχωρά σε καμιά νομοθετική πρωτοβουλία για πραγματική προστασία της λαϊκής κατοικίας και προστασίας», επεσήμανε σε δηλώσεις του ο Ηλίας Σμήλιος, μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης ενάντια στους πλειστηριασμούς, ενώ τόνισε ότι : «θα είμαστε εδώ κάθε Τετάρτη και κάθε φορά όλο και περισσότεροι».