ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την αξιοποίηση του δυναμικού της ΕΛΒΟ για την κατασκευή καινούριου στόλου με μικρά λεωφορεία στο νέο φορέα αστικών συγκοινωνιών, προαναγγέλλει ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, μιλώντας στην εκπομπή «Άκου να δεις» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τον νέο φορέα ο  πρόεδρος της Εγνατίας Οδού είπε ότι δεν πρόκειται να λειτουργήσει  εντός του 2017, αφού μέσα στο τρέχον έτος θα γίνει ο σχεδιασμός.

«Μην περιμένετε ότι θα δούμε τον νέο φορέα να λειτουργεί εντός του 2017. Πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες για να φτάσουμε στη λειτουργία του δεύτερου φορέα. Μιλάμε για καινούργιο στόλο, για καινούργια λεωφορεία. Εδώ μπορεί να βοηθήσει η ΕΛΒΟ, κατασκευάζοντας κομμάτι του στόλου. Ένας τέτοιος σχεδιασμός θα βοηθήσει και οικονομικά και κοινωνικά», εξήγησε.

Μάλιστα, ο ίδιο πρόσθεσε: «επί 60 χρόνια είχαμε το κακό παράδειγμα του ιδιώτη στον ΟΑΣΘ. Το υπουργείο λέει πως πρέπει να δημιουργήσουμε ένα φορέα για να ελέγχει, να συντονίζει και να σχεδιάζει τις αστικές συγκοινωνίες, το Μετρό, τα λεωφορεία, η παράκτια συγκοινωνία, πιθανώς το τραμ, αλλά και τα ΚΤΕΛ, με στόχο τη βιωσιμότητα».

Δείτε το βίντεο: