ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την αδιανόητη ταλαιπωρία την οποία υφίστανται συμπολίτες μας που θέλουν να βγάλουν διαβατήριο το τελευταίο χρονικό διάστημα καταγγέλλει με ερώτηση του ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων Αριστείδης Φωκάς.

Συγκεκριμένα ο κ. Φωκάς αναφέρει πως τα αιτήματα για έκδοση διαβατηρίου απορρίπτονται πλέον όταν στην ταυτότητα του ενδιαφερόμενου, στο πεδίο: τόπος γέννησης αναγράφεται συντετμημένα η πόλη και όχι ολογράφως, όπως για παράδειγμα ΘΕΣ/ΝΙΚΗ ή  ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ. Ζητείται λοιπόν από τον κάτοχο της ταυτότητας να εκδώσει καινούριο δελτίο για να επανέλθει στο αίτημα έκδοσης διαβατηρίου, χωρίς να λαμβάνεται καμία μέριμνα για την ταλαιπωρία του πολίτη, που καλείται στη συνέχεια να ενημερώσει για τα νέα του στοιχεία όλες τις αρμόδιες αρχές. εφορίες, τράπεζες κ.α.. Ακόμη, σπαταλάται πολύτιμος χρόνος και δεκάδες εργατοώρες στα Αστυνομικά Τμήματα για τη σχετική γραφειοκρατική διαδικασία που είναι επιζήμια και για τους αστυνομικούς και για τους πολίτες.

Σε σχετική δήλωση του ο κ. Φωκάς σημειώνει τα εξής: «Στην Ελλάδα έχουμε μια θαυμαστή ικανότητα να αυτομαστιγωνόμαστε. Αντί να κάνουμε τη ζωή όλων ευκολότερη, βρήκαν τώρα κάτι καινούριο για να τσακίσουν τα νεύρα των πολιτών που ακριβοπληρώνουν μάλιστα για να βγάλουν διαβατήριο, με τα σχετικά παράβολα να αγγίζουν τα 80 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί, αντί να είναι στο δρόμο, κάνουν διπλή δουλειά γραφείου. Η αποθέωση του παραλόγου στην πράξη…»

fokas-aristeidis