ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βάρδιες, υπηρεσίες και εφημερίες είναι απαραίτητες αν και λίγο δύσκολες, φορτισμένες συναισθηματικά για όσους καλούνται να τις κάνουν τέτοιες μέρες όπως την παραμονή αλλά και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, γιατροί νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ, υπάλληλοι σε καταστήματα εστίασης και ξενοδοχεία, οδηγοί λεωφορείων και ταξί, πιλότοι, φροντιστές, δημοσιογράφοι και άλλοι, αφήνουν για κάποιες ώρες την οικογένεια και τους φίλους για το καθήκον.

“ Αν και λίγο δύσκολες αυτές οι μέρες, όλοι οι συνάδελφοι βάζουν τα δυνατά τους για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας. Αφήνουμε στην άκρη προσωπικά, υπηρεσιακά προβλήματα και υλικοτεχνικές δυσχέρειες και είμαστε έτοιμοι να προστρέξουμε σε κάθε πρόβλημα, να δώσουμε λύση άμεσα” σχολιάζει στο www.praktoreio-macedonia.gr ο ανθυπαστυνόμος Ι.Φ., αξιωματικός υπηρεσίας στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

“Καλή χρονιά με υγεία και προσοχή αυτά τα γιορτινά βράδια με το αλκοόλ, ας μην οδηγήσουμε” εύχεται ο ανθυπαστυνόμος και επισημαίνει “ας κάνουμε πολλές ακόμη πρωτοχρονιές, ο θάνατος από τροχαίο είναι πολύ άδικος”.

“Λιγότερες αρρώστιες, λιγότεροι τραυματισμοί για το 2017” εύχεται η υπεύθυνη εφημερίας στο Νοσοκομείο Άγιος Δημήτριος. “Ξεκινάς την εφημερία με βαριά διάθεση, μετά βλέπεις κόσμο που έχει την ανάγκη σου την φροντίδα σου και προσπαθείς να σταθείς στο πλευρό του, να τον περιθάλψεις”.

Ο υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς εύχεται λιγότερο πόνο για το 2017 “είτε έχει εφημερία το νοσοκομείο είτε όχι πρέπει να είσαι εδώ να εξυπηρετήσεις. Βλέπεις κόσμο να πονά και πονάς… λιγότερο πόνο να φέρει η νέα χρονιά”.

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης η πρώτη κλήση καταγράφηκε ένα δευτερόλεπτο μετά την έλευση του νέου χρόνου. Στις 00:01 αστυνομικοί κλήθηκαν να ελέγξουν συναγερμό σε μονοκατοικία στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.

Στο τηλεφωνικό κέντρο της πυροσβεστικής στη Θεσσαλονίκη η πρώτη κλήση έγινε στις 00:25 μετά την είσοδο του νέου χρόνου. ‘Εξι πυροσβέστες με δύο οχήματα έσπευσαν σε αγροτική περιοχή της Χαλάστρας να σβήσουν τη φωτιά σε υπολείμματα καλλιεργειών. Στις 00:40, έξι πυροσβέστες κλήθηκαν να μεταβούν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα Λαδάδικα για την κατάσβεση φωτιάς η οποία είχε ξεσπάσει σε παράπηγμα οικοπέδου του Δήμου. Από τη φωτιά δεν υπήρξε τραυματισμός παρά το γεγονός ότι στην περιοχή εκατοντάδες άνθρωποι γιόρταζαν την Πρωτοχρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ