ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βολές εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος. Σε δήλωσή του μάλιστα δικαίωσε τη στάση που κράτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη για το νόμο-Παππά και την ανάδειξη της ηγεσίας του ΕΣΡ.

Ειδικότερα δήλωσε τα εξής:

Το ΣτΕ εκδίδει τις αποφάσεις του για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών. Και ταυτοχρόνως ολοκληρώνεται ο πολιτικός ενταφιασμός της αντισυνταγματικής απόπειρας να ελεγχθεί η ενημέρωση, όπως οργανώθηκε από τον κ. Παππά και την κυβέρνηση Τσίπρα.

Η δικαιοσύνη λειτούργησε και η νομιμότητα αποκαταστάθηκε. Και τi απέμεινε; Ένας υπουργός που οραματιζόταν την Ελλάδα ως χώρα-Μαδούρο και μία  υπουργός να εκστομίζει ύβρεις και ψεύδη, ;oπως πχ πως θα πεινάνε παιδάκια γιατί λόγω των καναλιών δεν θα πηγαίνουν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς κοκ.

Τώρα το Ε.Σ.Ρ., ως μόνο συνταγματικώς αρμόδιο όργανο, θα ρυθμίσει τους κανόνες του τηλεοπτικού παιχνιδιού με βάση τους κανόνες της Δημοκρατίας και της πολυφωνίας. Και κάτι ακόμη, ως υστερόγραφο: η Δημοκρατική Συμπαράταξη δικαιώθηκε όχι μόνο για τη στάση που κράτησε από την κατάθεση του νόμου-Παππά, αλλά και για τις θέσεις της στη φάση της ανάδειξης της ηγεσίας του Ε.Σ.Ρ., μόλις το ΣτΕ δημοσίευσε το περιεχόμενο της απόφασής του.