ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Θέλω να ευχαριστήσω έναν έναν τους ψηφοφόρους μας», δήλωσε ο Ερντογάν σε διάγγελμα που απηύθυνε για το αποτέλεσμα του τουρκικού δημοψηφίσματος.

Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας τόνισε πως ελπίζει τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος ότι θα ωφελήσουν την Άγκυρα.

Επίσης, ο επικεφαλής του τουρκικού κράτους μίλησε για μια ιστορική απόφαση που έλαβε ο λαός κι ότι η μεταρρύθμιση αυτή είναι η σημαντικότερη στην ιστορία της χώρας.

Όλοι πρέπει να σεβαστούν την απόφαση του έθνους μας, ειδικά οι σύμμαχοί μας, ήταν το μήνυμα που επίσης έστειλε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πάντως, όπως δήλωσε ο Ερντογάν, οι μεταρρυθμίσεις θα ξεκινήσουν μετά τις εκλογές του 2019, στο νέο, προεδρικό, σύστημα διακυβέρνησης

«Η ανάγκη μετάβασης στο προεδρικό σύστημα είναι πολύ σημαντική. Θα δείτε ένα νέο τρόπο διακυβέρνησης», επεσήμανε ο ίδιος.

Όπως είπε, όλες οι ψήφοι είναι σημαντικές στο δημοψήφισμα, τονίζοντας πως η στήριξη των πολιτών για την συνταγματική αναθεώρηση αυξήθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, οι ψηφοφόροι του εξωτερικού συνέβαλαν σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία του «ναι» στο δημοψήφισμα.

Ο Τούρκος Πρόεδρος ανέφερε, παράλληλα, ότι όλα τα άρθρα της συνταγματικής αναθεώρησης θα τεθούν άμεσα σε ισχύ, ορισμένα θα τεθούν σε ισχύ το Νοέμβριο του 2019.real.gr

ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ

Τουρκικά ΜΜΕ: Στο 51,34% το «ναι», με καταμετρημένο το 99%

Γιλντιρίμ: Αυτό το δημοψήφισμα δεν έχει χαμένους, νίκησε η Τουρκία

Τι αλλάζει στην Τουρκία μετά το δημοψήφισμα (ΒΙΝΤΕΟ)