ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

germani-1

Τις εγκαταστάσεις της Γερμανική Σχολής Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν πριν από μερικές ημέρες Γερμανοί βουλευτές και δημοτικό κλιμάκιο της CDU από την περιοχή του Λούντβιχσμπουργκ, που περιόδευσαν στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο σχολείο οι Γερμανοί φιλοξενούμενοι ενημερώθηκαν για τη σημασία των γερμανικών σχολείων εξωτερικού και τη σπουδαιότητά τους για την πολιτιστική πολιτική της Γερμανίας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε κυρίως το ζήτημα της συνάντησης μεταξύ των παιδιών από τη Γερμανία και την Ελλάδα, που φοιτούν στη ΓΣΘ. Σε αυτό το σημείο τέθηκαν θέματα που αφορούν στο ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης, στη δυνατότητα σπουδών στη Γερμανία και τις  επαγγελματικές  προοπτικές. Την αντιπροσωπεία εντυπωσίασε το πανέμορφο σχολικό κτήριο και το χαρούμενο κλίμα που επικρατεί στη συνάντηση μεταξύ των μαθητών, από την ηλικία των τριών έως και των δεκαοκτώ ετών.

Από τη μεριά τους οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στη συζήτηση μπόρεσαν να παρουσιάσουν στους φιλοξενούμενους το κίνητρό τους για τη φοίτησή τους στο σχολείο από τη δική τους σκοπιά: παράλληλα με την άριστη σχολική εκπαίδευση, που παρέχει η ΓΣΘ, μπορούν εδώ να αξιοποιήσουν τις ικανότητές τους στην Τέχνη, τη Μουσική, τα σπορ και τη ρομποτική και να λάβουν μέρος σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επίσης το γερμανικό απολυτήριο τούς δίνει τη δυνατότητα να σπουδάσουν αμέσως μετά το σχολείο στη Γερμανία, την Ελλάδα ή σε άλλες χώρες.