ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακοινώθηκε το «διαζύγιο» μεταξύ της Ελεύθερης Πόλης δήμου Παύλου Μελά, μιας ομάδας εργασίας παραγωγής πολιτικής για την αυτοδιοίκηση και της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών, της παράταξης με επικεφαλής τον δημοσιογράφο Τάσο Σταμπουλή που στις εκλογές του 2014 είχε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Ελεύθερη Πόλη αναφέρει πως: «δεν υφίσταται πια ουδεμία επίσημη και οργανωμένη πολιτική, παραταξιακή ή προγραμματική σύμπλευση με τη Ριζοσπαστική Κίνηση».

Και συνεχίζει: «Οι λόγοι που μας οδήγησαν σε μια τέτοια απόφαση σχετίζονται με βαθιές διαφωνίες σε θέματα πολιτικής στόχευσης, προτεραιοτήτων και οργάνωσης των δύο επιμέρους παρατάξεων. Αυτές οι διαφορές δε επέτρεψαν σχεδόν αμέσως μετά τις εκλογές στο σχήμα να λειτουργήσει συλλογικά. Θεωρούμε αδύνατη την οποιαδήποτε μεταξύ μας προσπάθεια σύνθεσης κοινών πολιτικών θέσεων και εξυπηρέτησης αμοιβαίων στόχων στο πλαίσιο πάντοτε μιας ελεύθερης έκφρασης με συγκρουσιακά στοιχεία απέναντι σε όσους βάζουν σταθερά εμπόδια στις διεκδικήσεις των πολιτών τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο. Φυσικά αυτό δεν αποκλείει τη συνεργασία και το διάλογο μεταξύ μας όπως και με άλλες παρατάξεις ή ομάδες  σε περιπτώσεις επίλυσης κρίσιμων ζητημάτων για την πόλη».

Η Ελεύθερη Πόλη δηλώνει ανοικτή ανοιχτή σε διάλογο με όσες και όσους όχι απλά δηλώνουν αλλά επίσης ενεργούν με πολιτικά κριτήρια που έχουν επίκεντρο την Πόλη και της αληθινές ανάγκες της. Και συνεχίζει στην ανακοίνωσή της: «ο στρατηγικός σχεδιασμός της πόλης δεν μπορεί να φιλτράρεται και να συνδιαμορφώνεται μέσα από ιδιοτελείς, εφήμερους κομματικούς σχεδιασμούς και  μαζί με εκπροσώπους συντεχνιών με ανταγωνιστικές επιδιώξεις και στόχους».

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Τάσος Σταμπουλής με τον οποίο επικοινώνησε η Karfitsa επιφυλάχθηκε να απαντήσει εντός των επόμενων ωρών.