ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίθεση μέσα σε λίγες ώρες δέχθηκε το δημοτικό κατάστημα Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη, καθώς και ένα δημοτικό όχημα του δήμου Νεάπολης – Συκεών, το οποίο πυρπολήθηκε.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου,το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, παραμονή των Θεοφανείων, με ομάδα διαρρηκτών να εισβάλουν στο δημοτικό κατάστημα παραβιάζοντας κούφωμα παραθύρου από την πλάγια πλευρά του κτιρίου, για να επανέλθουν το βράδυ της επόμενης ημέρας  και να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
Η έκταση του βανδαλισμού διαπιστώθηκε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών και Διοικητικών, και τοπικό αντιδήμαρχο Νεάπολης, Δημήτρη Ζιγκερίδη όταν προσήλθε στο κτίριο χθες το απόγευμα μετά από ειδοποίηση της Αστυνομίας, η οποία ενημερώθηκε από περίοικο που είδε να λείπει το παράθυρο.
Σήμερα το μεσημέρι άνδρες της Ασφάλειας, πήραν αποτυπώματα απο τι χώρο ενώ στη συνέχεια υποβλήθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων από τον αντιδήμαρχο .

Σχεδόν την ίδια ώρα, σε ένα άλλο σημείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών δημοτικό όχημα πυρπολήθηκε.

Άγνωστοι περιέλουσαν όχημα του δήμου με εύφλεκτο υλικό και στη συνέχεια το πυρπόλησαν.  Το γεγονός αντιλήφθηκε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Τάσος Τσακιρίδης από τον θόρυβο της έκρηξης, ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην κατοικία του. Αμέσως ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, δύναμη της οποίας κατέφθασε στο σημείο και κατάσβησε τη φωτιά πριν επεκταθεί σε παρακείμενα οχήματα και οικοδομές.

«Δεν πάει άλλο…» δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης
«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά είμαστε αντιμέτωποι με εικόνες καταστροφής, το μέγεθος της οποίας δεν μπορούμε ακόμη να εκτιμήσουμε με ασφάλεια. Κι αυτό που θέλω να τονίσω και πάλι είναι η πλήρης απουσία και η πλήρης διάλυση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας της περιοχής μας», δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο αποδεκατισμός στα Α.Τ. και Τ.Α., που έπρεπε να διαθέτουν επαρκή προσωπικό, που κι αυτό καθημερινά αποσπάται σε διάφορες άλλες υποχρεώσεις, έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση της δράσης τους. Ο αριθμός των υπηρετούντων δεν επαρκεί ούτε για την κάλυψη των εσωτερικών αναγκών των Τμημάτων, πόσο μάλλον για την αστυνόμευση της περιοχής».
«Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να διασφαλίσει το ελάχιστο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες. Όταν φθάνουμε στο σημείο το κεντρικότερο κτίριο στην περιοχή της Νεάπολης να δέχεται τέτοια επίθεση και επί ώρες να το λεηλατούν, πόσο απροστάτευτος μπορεί να νιώθει ο απλός πολίτης στο σπίτι και το μαγαζί του, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχθεί μια τέτοια επίθεση συμμοριών με κίνδυνο να συμβεί και το μοιραίο;», αναρωτιέται ο Σ.Δανιηλίδης, επισημαίνοντας την «αδήριτη ανάγκη να δοθεί επιτέλους βαρύτητα, στην πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών δράσεων».
«Τα τελευταία χρόνια έχουμε στείλει δεκάδες έγγραφα και αναφορές στις φυσικές και πολιτικές ηγεσίες της ΕΛ.ΑΣ., και στις εισαγγελικές αρχές, καταγγέλλοντας και επισημαίνοντας ότι η κατάσταση με τα Αστυνομικά Τμήματα στην περιοχή μας δεν πάει άλλο. Δεν υπηρετεί ούτε το ένα-τρίτο αυτών που έπρεπε να υπηρετούν. Περιπολίες πεζές ανύπαρκτες εδώ και καιρό, και ένα μόνο περιπολικό καλείται να καλύψει μια τεράστια περιοχή από το Ωραιόκαστρο και το Κορδελιό μέχρι τις Συκιές, ενώ εξαφανίστηκαν και οι μοτοσικλετιστές που έκαναν σοβαρή δουλειά.
Εδώ χρειαζόμαστε τουλάχιστον ένα περιπολικό σε 24ωρη βάση σε κάθε Δημοτική Ενότητα να αστυνομεύει την κάθε συνοικία και να δρα αποτρεπτικά. Είναι επείγουσα η ανάγκη και πρέπει από αύριο να στελεχωθούν επαρκώς όλα τα Τμήματα της Θεσσαλονίκης», προσθέτει με αγωνία, και καταλήγει: «Σ’ αυτή την περίοδο της κρίσης, το ελάχιστο που μπορεί, πρέπει και υποχρεούται να διασφαλίσει η Πολιτεία είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, είναι η προστασία των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων και υποδομών, και εν γένει το αίσθημα ασφάλειας το οποίο δικαιούται και αξίζει ο να απολαμβάνει ο κάθε πολίτης. Αν χαθεί τώρα και αυτό, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ζήσουμε καταστάσεις ζούγκλας».