ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε διανομή ειδών ατομικής υγιεινής, τροφίμων, παιδικών παιχνιδιών και ειδών ξενοδοχειακού εξοπλισμού προχώρησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τις προηγούμενες μέρες, με επικεφαλής τον Συντονιστή Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Χάρη Αηδονόπουλο.

Τα είδη διανεμήθηκαν σε νοσοκομεία και νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης, αλλά και στις Περιφερειακές Ενότητες εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να διανεμηθούν σε φορείς οι οποίοι λειτουργούν κοινωνικές – προνοιακές δομές και συσσίτια σε όλη την Κεντρική Μακεδονία.

«Πλέον έχουμε καλύψει μια σειρά από ανάγκες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, αλλά και των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και κέντρων υγείας και των επτά Περιφερειακών Ενοτήτων, στην προσπάθειά μας, ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, να καλύψουμε ένα μέρος των μεγάλων κενών στην υγεία και την πρόνοια. Στην Περιφέρεια προσπαθούμε με κάθε τρόπο να συνδράμουμε τις προσπάθειες για ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης, για διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και για παροχή βοήθειας στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και όλους όσοι είναι σε κατάσταση ένδειας. Οι δράσεις αλληλεγγύης είναι συνεχείς και ειδικά τις ημέρες των εορτών, το δίκτυο προσφοράς και αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κάνει ό,τι είναι δυνατό, ώστε να μη μείνει κανένας συμπολίτης μας αβοήθητος», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Αηδονόπουλος επισήμανε ότι «σχεδόν το σύνολο των ειδών που έχουμε συγκεντρώσει στις αποθήκες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τις προσφορές που δεχτήκαμε διανέμεται άμεσα σε όσους συμπολίτες μας το έχουν ανάγκη σε όλη την Κεντρική Μακεδονία. Ενισχύουμε συσσίτια, μονάδες υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής φροντίδας, άπορους και οικονομικά αδύναμους συνανθρώπους μας. Δεν περιοριζόμαστε στην περίοδο των εορτών. Η ανάγκη για αλληλεγγύη και για προσφορά είναι διαρκής και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συνεχίσει τις δράσεις της σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικά με την Εκκλησία, με τις υπηρεσίες υγείας και με τους Δήμους».

Να σημειωθεί πως τα είδη περιλαμβάνονται σε φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας που στάλθηκαν από τις ΗΠΑ.