ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εκστρατεία εμβολιασμού πραγματοποιούν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε προσφυγόπουλα που ζουν σε αστικές περιοχές υπό το επίσημο καθεστώς διαμονής αλλά και όσων έχουν βρει στέγαση σε άτυπες δομές όπως καταλήψεις στην Αθήνα.

Η εκστρατεία αυτή έχει ως στόχο να καλύψει όλα τα παιδιά ηλικίας 8 εβδομάδων έως 17 ετών. Ο εμβολιασμός καλύπτει 11 διαφορετικά αντιγόνα (διφθερίτιδα, τέτανος, κοκίτης, ιλαρά, παρωτίτιδα, ερυθρά, αιμόφιλος ινφλουέντζας, ηπατίτιδα B, πολιομυελίτιδα, ανεμοβλογιά και πνευμονιόκοκκος).

Ο εμβολιασμός πραγματοποιείται αυτή την εβδομάδα στο Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Σόλωνος 78.

H εκστρατεία εμβολιασμού των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Αθήνα υλοποιείται σε συνεργασία με το τον Δήμο Αθηναίων και με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Τον Οκτώβριο οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν 1.796 παιδιά σε 14 καταυλισμούς γύρω από τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Ελλάδα.

Μέχρι σήμερα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν εμβολιάσει συνολικά περισσότερα από 8.800 παιδιά σε περισσότερες από 29 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα (Ειδομένη, Πολύκαστρο, Λέσβος, Σάμος, Κατσικάς, Φανερωμένη, Κόνιτσα, Δολιανά, Τσεπέλοβο, Φιλιππιάδα, Λαύριο, Άγιος Ανδρέας, Θερμοπύλες, Ελληνικό, Ελαιώνας, Πειραιάς, Δερβένι, Βαγιοχώρι, Καβαλάρι, Καλοχώρι, Φράκαπορ, Καραμανλή, Δερνένι, Σέρρες, Αλεξάνδρια, Πέτρα Ολύμπου, Κτήμα Ηρακλής Πιερίας, Βόλος, Τρίκαλα και Βέροια).