ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Θεσσαλονίκης, ο απολογισμός της χρονιάς που πέρασε, καθώς και ο προγραμματισμός δράσης για το 2017 βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρόσφατης ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ)- «Νέοι Ορίζοντες».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Ιωαννίδης παρέθεσε μια σειρά προβλημάτων που συνθλίβουν τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, στον φορολογικό Αρμαγεδδώνα, στα capital controls, στις συσσωρευμένες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία, στο αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά κυρίως στην έλλειψη βούλησης από την πλευρά της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την εμπέδωση ενός κλίματος ασφάλειας και ηρεμίας στην αγορά.

Ο κ. Ιωαννίδης υπογράμμισε ότι οι φορολογικές και άλλες επιβαρύνσεις είναι πλέον δυσβάσταχτες για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τα νοικοκυριά, με αποτέλεσμα να εντείνεται η ασφυξία στην αγορά.

«Η κυβέρνηση επιμένει να κινείται στη λανθασμένη –όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος- συνταγή των φόρων βυθίζοντας περαιτέρω την ελληνική οικονομία στην ύφεση», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του συνδέσμου ο οποίος εκτιμά πως «τα νέα λουκέτα είναι πλέον αναπόφευκτα για χιλιάδες επιχειρήσεις οι οποίες κατάφεραν μέχρι σήμερα να κρατηθούν ζωντανές στην αγορά».

Τέλος ο κ. Ιωαννίδης διαβεβαίωσε ότι ο ΣΕΘ –Νέοι Ορίζοντες θα εξακολουθήσει να παρεμβαίνει πάνω σε όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν οποιαδήποτε επαγγελματική δραστηριότητα και θα προσπαθεί να σταθεί –με όσα μέσα διαθέτει- αρωγός προς τις επιχειρήσεις- μέλη του. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε τη διοργάνωση –στις 3 Μαΐου- ημερίδας με θέμα «Ανάπτυξη και χρηματοδοτικά εργαλεία στην εποχή της κρίσης». Στόχος είναι να αναδειχτούν και να αναλυθούν λεπτομερώς από τους πλέον ειδικούς, τα προγράμματα και εργαλεία που «τρέχουν» σήμερα για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και επαγγελματιών και τα οποία μπορούν να δώσουν «ανάσα» στο επιχειρείν ώστε να πάρει «στροφές» η μηχανή της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Όπως είπε ο κ. Ιωαννίδης, πρόκειται για ένα θέμα άκρως επίκαιρο, καθώς η έλλειψη ρευστότητας είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που εντείνουν την οικονομική ασφυξία στο περιβάλλον μέσα στο οποίο κινούνται τα τελευταία χρόνια οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο «Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ) –Νέοι Ορίζοντες» ιδρύθηκε πριν από τεσσεράμισι χρόνια με στόχο τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων ανεξαρτήτου μεγέθους, κλάδου ή παραγωγικής δραστηριότητας. Από τις 12 Δεκεμβρίου 2012 –ημέρα κατά την οποία τα 44 ιδρυτικά μέλη υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη- μέχρι σήμερα ο «ΣΕΘ- Νέοι Ορίζοντες» έχει εγγράψει (χωρίς συνδρομή ή άλλες οικονομικές επιβαρύνσεις) περίπου 600 μέλη, από όλους τους κλάδους και τα επαγγέλματα, όπως από τους κλάδους του αλουμινίου, του αυτοκινήτου, των κατασκευών, της ένδυσης και υπόδησης, αλλά και επιγραφοποιούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, εμπόρους και επαγγελματίες από τον χώρο της αναψυχής και της εστίασης.