ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης έριξε τα «βέλη» του προς τον πρόεδρο της ένωσης ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Άρη Θωμόπουλο, με αφορμή έρευνα της ΕΞΘ η οποία συγκρίνει τη Θεσσαλονίκη με «δευτερεύουσες» πόλεις άλλων χωρών, όπως  το Μάντσεστερ και την Αμβέρσα.

«Πρέπει να είναι διεστραμμένος για να συγκρίνει τη Θεσσαλονίκη, που ο κόσμος στην Ευρώπη δεν ξέρει που πέφτει στη χάρτη, με αυτές τις πόλεις που έχουν άλλες επιχειρηματικές και πολιτιστικές υποδομές. Κάπως έτσι δημιουργεί, λοιπόν, την αίσθηση της υποβάθμισης για την πόλη», τόνισε ο δήμαρχος.

«Αντί, μέσα στη μιζέρια που τον δέρνει, να προσπαθήσει να υποβαθμίσει την τουριστική προσπάθεια της Θεσσαλονίκης, θα ήταν καλύτερο εάν λειτουργούσε συλλογικά, εάν συνεισέφερε στον Οργανισμό Τουρισμού, να μην μποϋκοτάρει τις ενέργειες για την Διπλωματία Πόλεων. Θα τα ακούσουμε πάλι, γιατί τέτοιος είναι, όμως αυτή η κατάσταση εάν θέλουμε να πάμε μπροστά πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει», είπε ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε: « δεν γίνεται να λειτουργούμε με συνεχείς αλληλοκατηγορίες. Νομίζω ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι».