ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Στη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε περιπτώσεις διάρρηξης καταστήματος και κλοπής αυτοκινήτου, προχώρησε πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου, έπειτα από καταδίωξη και σχετικές αναζητήσεις.

Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 38 και 37 ετών, σε βάρος των οποίων,  σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, από το Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς, που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, της αντίστασης, των διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς, φθοράς, απόπειρας πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της   αντιποίησης της στολής και παράβασης του Κ.Ο.Κ..

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (26-12-2016), από το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εκδόθηκαν αναζητήσεις για τον εντοπισμό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, έπειτα από διάρρηξη καταστήματος εμπορίας ενδυμάτων, στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντόπισαν τον εν λόγω όχημα, πλην όμως, στη θέα τους και παρά τις υποδείξεις τους, οι δύο συλληφθέντες τράπηκαν σε φυγή με αυτό, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο οδηγός του οχήματος, προσέκρουσε σε δύο αυτοκίνητα, που βρίσκονταν σε ανακοπή πορείας, καθώς και σε υπηρεσιακό όχημα, χωρίς να προκύψει τραυματισμός. Στην περιοχή των Αμπελοκήπων, έπειτα από πρόσκρουση του οχήματος σε σταθερό αντικείμενο (κολωνάκι), τόσο ο οδηγός, όσο και ο συνεπιβάτης – συνεργός του, προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί, πλην όμως αστυνομικοί που συμμετείχαν στην καταδίωξη, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Κατά τη σύλληψή τους, ο 38χρονος αντιστάθηκε σθεναρά, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στο  όχημα που επέβαιναν και για το οποίο, προέκυψε ότι είχε αφαιρεθεί από την περιοχή της Μενεμένης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μία τηλεόραση, ένα συρτάρι ταμειακής μηχανής, είδη ένδυσης και υπόδυσης και το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, που σύνολό τους, προέρχονταν από την κλοπή του παραπάνω καταστήματος, καθώς επίσης, διαρρηκτικά εργαλεία και ένα μπουφάν, με διακριτικά της ΕΛ.ΑΣ..

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ σε βάρος του 38χρονου οδηγού, βεβαιώθηκαν επιπλέον, παραβάσεις του Κ.Ο.Κ..