ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

patoulidou

Επιστολή στον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη, για το θέμα του ΟΑΣΘ θα στείλει η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, καθώς έλαβε και την τυπική εξουσιοδότηση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, που συνεδρίασε σήμερα.

Το θέμα του ΟΑΣΘ συζητήθηκε στη σημερινή συνεδρίαση και αποφασίστηκε η κ. Πατουλίδου να στείλει την επιστολή, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό και να βρεθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Στην επιστολή η κ. Πατουλίδου θα ζητά από την κυβέρνηση «να προβεί άμεσα στην καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ, που αναγνωρίζει και η ίδια ως χρέος, και ο ΟΑΣΘ, μόλις λάβει τα χρήματα, να τα μεταφέρει άμεσα στους εργαζομένους».

Στην ίδια επιστολή θα ζητείται από το σωματείο εργαζομένων του ΟΑΣΘ, σε ένδειξη καλής θέλησης, να αναβάλει προσωρινά την εξαγγελθείσα επίσχεση εργασίας μέχρι να γίνει η συνάντηση που θα έχει ο υπουργός με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τους δημάρχους και τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, όπως αποφασίστηκε στη χτεσινή έκτακτη σύσκεψη που προκάλεσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Η κ. Πατουλίδου είπε ότι είναι αδιανόητο να επαναληφθούν οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ και να μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς αστικά λεωφορεία. «Οι πολίτες θα ταλαιπωρηθούν, οι επαγγελματίες θα γονατίσουν. Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Η Θεσσαλονίκη δεν επιτρέπεται να μείνει και πάλι χωρίς αστικές συγκοινωνίες, ούτε καν για μια μέρα», επισήμανε η κ. Πατουλίδου.

Ο περιφερειακός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Βασίλης Γάκης, ζήτησε να ληφθεί η επόμενη πρωτοβουλία για τον ΟΑΣΘ από την αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης κι όχι από μεμονωμένο δήμο. «Εμείς έχουμε την ευθύνη του συνολικού και όχι του μερικού σχεδιασμού. Ο ΟΑΣΘ και οι αστικές συγκοινωνίες δεν αφορούν μόνο στο δήμο Θεσσαλονίκης ή μόνο σε έναν δήμο, αλλά σε όλη τη Μητροπολιτική Ενότητα και γι’ αυτό ανάλογες πρωτοβουλίες επίλυσης αυτών των θεμάτων πρέπει να τις αναλαμβάνουμε ως μητροπολιτικό όργανο», τόνισε.

Η επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αριστερής Ενότητας», Δέσποινα Χαραλαμπίδου, δήλωσε θετική στην πρωτοβουλία της κ. Πατουλίδου, δεδομένου ότι οι εργαζόμενοι είναι και πάλι απλήρωτοι, ωστόσο δήλωσε τη διαφωνία της με το περιεχόμενο της επιστολής, διότι καλείται η κυβέρνηση και όχι ο ίδιος ο ΟΑΣΘ να πληρώσει τους εργαζόμενους. Πρότεινε την πάγια θέση της για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη και εκτίμησε ότι σε δύο μήνες θα υπάρξει και πάλι το ίδιο πρόβλημα στον ΟΑΣΘ, όσο συνεχίζεται η ίδια κατάσταση.

Υπέρ ενός ενιαίου δημόσιου φορέα συγκοινωνιών προσανατολισμένου στην κάλυψη των αναγκών όλου του λαού και των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, τάχθηκε ο Θεόδωρος Ιγνατιάδης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες Μπροστά», Νιόβη Παυλίδου, χαρακτήρισε θετικές τις πρωτοβουλίες τόσο του δήμου Θεσσαλονίκης, όσο και της αντιπεριφερειάρχη Θεσσσαλονίκης ωστόσο εκτίμησε ότι το θέμα θα προκύψει και πάλι στο μέλλον γι’ αυτό πρέπει να βρεθεί οριστική λύση.