ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Πάσης Φύσεως Προσωπικού Κ.Θ.Β.Ε καταγγέλλοντας ότι η Μαρία Νοτοπούλου, η οποία είναι αδερφή της διευθύντριας του Πρωθυπουργικού Γραφείου της Θεσσαλονίκη, Κατερίνας Νοτοπούλου δέχτηκε «bulling».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρουν:

 

«Ο σύλλογος καταγγέλλει τα φαινόμενα bulling και δοσιλογισμού κατά της συναδέλφου Μαρίας Νοτοπούλου που έχουν παρατηρηθεί το τελευταίο διάστημα από μερίδα του τύπου, ηλεκτρονικά μέσα και δυστυχώς και συναδέλφους. Η  Μαρία Νοτοπούλου εργάζεται στο ΚΘΒΕ με την χειρότερη δυνατή σύμβαση,ως ωρομίσθια και με μηνιαίο μισθό που δεν υπερβαίνει τα 400 ευρώ, και αυτά όταν και εφόσον έχει ανάγκη το Θέατρο την εργασία της, και για διάστημα 6-7 μήνες τον χρόνο. Στην ίδια αισχρή και αντικοινωνική κατάσταση διαβιούν τουλάχιστον 40 συνάδελφοι, απόρροια των μνημονιακών μέτρων για την ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας, με αμοιβές 3,00 ευρώ την ώρα.

 

Καλούμε την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και τα υπόλοιπα ΜΜΕ να ανακαλέσουν τους απαράδεκτους και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς έναντι των συναδέλφων που το μόνο που κάνουν είναι να εργάζονται σε συνθήκες γαλέρας· πτυχιούχοι, χωρίς πλήρη εργασιακά δικαιώματα παρά μόνο υποχρεώσεις, πάντα όμως με συνέπεια για την εξυπηρέτηση του κοινού και των παραγωγών,  μέρα και νύχτα, Σάββατα και Κυριακές, γιορτές και αργίες.

 

Το τι κάνει ο καθένας και η καθεμιά στην ιδιωτική του/της ζωή, εφόσον δεν επηρεάζεται η εργασία του, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά του/της, τουλάχιστον ακόμα, και δεν μας αφορά ούτε το σχολιάζουμε. Σχολιάζουμεό μως και καταγγέλλουμε, τον δημόσιο εξευτελισμό με σεξιστικού τύπου σχόλια και παρατηρήσεις έναντι της συνάδελφου και απαιτούμε επανόρθωση. Η απαξίωση της συναδέλφου είναι και απαξίωση του ίδιου του οργανισμού,των εργαζόμενων  σε αυτό και της δημόσια εικόνας του.

 

Καλούμε τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι στην συνάδελφο, και σε κάθε συνάδελφο, και να γυρίσουν την πλάτη στα φαινόμενα μισογυνισμού, κλειδαρότρυπας και προκρούστιων τακτικών. Τα προβλήματα του Κ.Θ.Β.Ε. είναι μεγάλα και υπαρκτά, ας ασχοληθούμε με αυτά και ας αφήσουμε πίσω μας τους επιλεκτικούς κανιβαλισμούς».