ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

του Ζαχαρία Ζούπη*

Δύο χρόνια τώρα, τα έχουμε δει όλα από την χειρότερη κυβέρνηση που γνωρίσαμε τουλάχιστον στην περίοδο της Μεταπολίτευσης από τον πρωθυπουργό με την μικρότερη σχέση με την αλήθεια και την εθνική ευθύνη. Τέτοιες μέρες πριν δύο χρόνια κατέρρεε μια κυβέρνηση γιατί δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει 180 βουλευτές για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Όσοι τότε έριχναν την Κυβέρνηση κατηγορούν σήμερα αδιάντροπα όποιον «τολμήσει» να μιλήσει για εκλογές! Είναι χαρακτηριστικό του ήθους και του ύφους όσων ονόμασαν αντισυστημισμό τον χυδαίο λαϊκισμό, όσων προπηλάκισαν επί χρόνια και χαρακτήρισαν δοσίλογους τους πολιτικούς αντιπάλους τους, όσων χρέωσαν πέρυσι 85 δισ. ευρώ την χώρα με τις ανόητες κινήσεις τους και μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού για να υπογράψουν υπερηφάνως ένα Μνημόνιο που θα πληρώνουμε για χρόνια.

Σ’ αυτή την περίοδο το ψέμα, η ίντριγκα, η κατασυκοφάντηση, ο κυνισμός, η έλλειψη λογικής, ο ανορθολογισμός ονομάστηκαν κυβερνώσα αριστερά από αυτούς που κατηγορούν ακόμα και σήμερα που τα έχουν διαλύσει όλα, όποιον εκφράσει αντίθετη άποψη από την δική τους ως Σοϊμπλικό την ίδια ώρα που τρέχουν στην Μέρκελ μήπως και τους σώσει. Όμως φαίνεται πως η αντιδημοκρατικότητα και η χυδαιότητά τους δεν έχει τέλος. Αυτό φάνηκε από την γνωστή ρατσιστική, ανιστόρητη αναφορά του Α. Τσίπρα για όσους έχουν η δεν έχουν ψυχή που ασφαλώς και φωτογράφιζε τον Σόιμπλε. Βεβαίως η «μαγκιά» τους είναι τόσο μεγάλη που λίγο μετά από το Μαξίμου ευπειθώς διέψευδαν κάθε παραλληλισμό! Ο κ. Τσίπρας κρατούσε για τον εαυτό του τον ρόλο κάποιου με περίσσευμα ψυχής.

Εν ολίγοις, άκαρδος είναι αυτός που δανείζει για να δείχνει ευαισθησία ο «αριστερός» Τσίπρας. Ευαίσθητος είναι αυτός που κατακρεουργεί τις συντάξεις επί δύο χρόνια και προγραμματίζει να τος κόψει κι άλλο το 2017 και δίνει ψίχουλα στους συνταξιούχους μιλώντας για 13η σύνταξη και τρέχοντας να διαβεβαιώσει τους εταίρους ότι δεν «θα το ξανακάνει», διαβεβαιώνοντας ότι εν ανάγκη θα υπάρχει και κόφτης. Ποιών; Των συντάξεων πριν απ’ όλα! Εφιάλτης ο μπουναμάς! Όποιος τινάζει την αξιολόγηση στον αέρα παριστάνοντας τον αγωνιστή, βλέποντας τις δημοσκοπήσεις οδηγώντας την οικονομία σε κατάρρευση και την χώρα σε παραπέρα παρακμή σε πιθανή τραγωδία! Όποιος οδηγεί την χώρα σε 4ο Μνημόνιο!

Από τέτοιο περίσσευμα ψυχής χορτάσαμε αυτά τα δύο χρόνια. Από μυαλό πάσχουμε, από κοινή λογική, σχέδιο εξόδου από την κρίση, ορθολογισμό!

*Ο κ. Ζούπης είναι πολιτικός αναλυτής