ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης… υπέκυψε στη γοητεία της «Αφροδίτης με Γούνα» στο θέατρο Αριστοτέλειον. Το έργο του Ντέιβιντ Άιβς, που σκηνοθετεί ο
Κωνσταντίνος Αθυρίδης, με τους Στράτο Τζώρτζογλου και Βανέσα Μπαρέ επί σκηνής, πήρε… παράταση παραστάσεων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Κι αν ο Στράτος Τζώτζογλου αποτελεί τη σταθερή αξία που «μαγνητίζει» ως όνομα τους θεατρόφιλους, την ευχάριστη έκπληξη για το θεατρόφιλο κοινό έχει αποτελέσει η «φρέσκια» παρουσία της Βανέσα Μπαρέ, που ως Βάντα Τζόρνταν και Αφροδίτη, αιφνιδιάζει, γοητεύει και… «ταλαιπωρεί» τον Τζώρτζογλου-Κουσέμσκι.

Της Φιλίας Νομικού 

Όπως εξηγεί στην KARFITSA η Βανέσα Μπαρέ, το πάθος -και οι τρόποι με τους οποίους αυτό εκφράζεται- είναι και ένα από τα κεντρικά θέματα που πραγματεύεται το έργο του Ντέιβιντ Άιβς «Αφροδίτη με Γούνα». Bασίζεται σε λογοτεχνικό σύγγραμμα του Λεοπόλδου Φον Ζάχερ-Μαζόχ, που θεωρείται πατέρας του «μαζοχισμού». Όπως ο Μαρκήσιος ντε Σαντ θεωρείται πατέρας του «σαδισμού». Στην εξέλιξη του έργου, ένας σκηνοθέτης, ο Κουσέμσκι, αιφνιδιάζεται από μια φιλόδοξη ηθοποιό, την Βάντα Τζόρνταν, που καταφθάνει καθυστερημένη για οντισιόν προκειμένου να διεκδικήσει το βασικό ρόλο στο έργο που ανεβάζει ο σκηνοθέτης. Στην αρχή, ο Κουσέμσκι μετά βίας καταδέχεται να αφιερώσει χρόνο στην όμορφη, πλην όμως φαινομενικά απλοϊκή ηθοποιό, για να εκπλαγεί μόλις η νεαρή αρχίζει να υποδύεται τον ρόλο… Η οντισιόν, γρήγορα μετατρέπεται σε μια διελκυστίνδα κυριαρχίας και υποταγής ανάμεσα στους δύο εκπροσώπους των δύο φύλων και… η συνέχεια επί σκηνής, στο θέατρο Αριστοτέλειον, κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 το βράδυ

Ζητήσαμε, από την ταλαντούχα ηθοποιό – για να την γνωρίσουμε και εκτός σκηνής – να συμπληρώσει με τον τρόπο που την εκφράζει (και εκφράζεται) 15… προτάσεις:

Ο έρωτας στη ζωή μου… είναι κινητήριος δύναμη και πηγή δημιουργικής ενέργειας.
Οι σεξουαλικές διαστροφές μου προκαλούν… ενδιαφέρον να τις εξερευνήσω και να τις κατανοήσω σε ψυχολογικό επίπεδο. Ο άντρας πρέπει να είναι… πιστός στην αλήθεια του και αυτή να συμπίπτει με τη δική μου. Η μεγαλύτερη θυσία μου… είναι του εαυτού μου, όταν ο φόβος παίρνει το πάνω χέρι. Ο ρόλος των ονείρων μου είναι… (μεταξύ αρκετών άλλων) η Σαλώμη του Oscar Wilde! Θεσσαλονίκη για μένα σημαίνει… μια ασφαλής ακόμα, ελληνική πόλη με ευρωπαϊκά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που της δίνουν ομορφιά. Η σχέση μου με την πολιτική… είναι ούτως ή άλλως μέρος της καθημερινότητάς μας με ό,τι συνεπάγεται. Γίνομαι bitch όταν… η ανιδεότητα, η αδικία και η βλακεία προσπαθούν να μου επιβληθούν. Ξεκούραση για μένα σημαίνει… να απολαμβάνω ένα βιβλίο, μια ταινία, μουσική, τη σιωπή, τον εσωτερικό μου παλμό στην ακινησία. Λατρεύω… τους ασυνήθιστους, αντισυμβατικούς, ενδιαφέροντες ανθρώπους! Θα έκανα tattoo… από χένα για τις ανάγκες ενός ρόλου. Το ατού μου… είμαι κουλ γενικά, νομίζω. Οι φίλοι μου γκρινιάζουν όταν… χάνω τις κλήσεις τους. Μου αρέσει να συχνάζω… σε τόπους και εποχές αλλοτινές στα όνειρά μου. Παθιάζομαι… με ό,τι διεγείρει τη φαντασία μου.