ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

obama

«Είναι απολύτως ικανοποιημένη η ελληνική κυβέρνηση από την πολύ σημαντική επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου», δήλωσε η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. «Ήταν εξαιρετικός και πολύ γλυκός ο κ. Ομπάμα. Γνωρίζει τί έχουμε προσφέρει και μας συγκίνησε ιδιαίτερα γιατί έδειξε ότι η Ελλάδα αναγνωρίζεται. Έχουμε πάντα τη στήριξη τη δική του και της Αμερικής», είπε χαρακτηριστικά, μετά και την κατ’ιδίαν συζήτηση που είχε μαζί του χθες το βράδυ στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Μου είπε ότι ήταν παιδικό του όνειρο να επισκεφθεί την Ελλάδα και να μιλήσει στην Πνύκα (αν και δεν ήταν τελικά εφικτό για λόγους ασφαλείας). Ήθελε να βρεθεί στην Ακρόπολη, το Λίκνο της Δημοκρατίας. Αποδέχτηκε την πρόσκληση να έρθει με την οικογένειά του στην Ελλάδα και μάλιστα μου είπε ότι θα είμαστε σε επαφή για να κανονίσω εγώ το πρόγραμμα των διακοπών του… Είχε, επίσης, πολύ χιούμορ… Μιλήσαμε για την ελάφρυνση του χρέους, που είναι κάτι πολύ σημαντικό. Δεν έκανε κάποια νύξη για τον τομέα μου αλλά είναι απίστευτα ενημερωμένος. Είπε ότι «είμαστε κοντά σας». Είναι σημαντικό να αξιοποιήσουμε την επίσκεψη αυτή και θα βρούμε τον τρόπο», πρόσθεσε στον Alpha 989.

«Η φωτογραφία του Μπ. Ομπάμα από την Ακρόπολη θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, η καλύτερη διαφήμιση είναι η αυθόρμητη», είπε χαρακτηριστικά. Για τη ροή τουριστών από τις ΗΠΑ η Υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως «έχουμε 3 αμερικάνικες εταιρίες και απευθείας πτήσεις τώρα. Η Ελλάδα είναι όνειρο πολλών Αμερικανών, όπως και του Προέδρου».

Για τα επίπεδα που κινήθηκε η σεζόν του 2016, είπε πως «είμαστε πολύ τυχεροί. Είχαμε πάνω από 1 εκ 200.000 τουρίστες, περισσότερους από το ‘15 και καταφέραμε ιστορικά ρεκόρ αφίξεων. Δεν ισχύει ότι τα έσοδα δεν είναι τόσο ικανοποιητικά. Τα έσοδα πιστεύουμε ότι θα είναι 200-300 εκ πάνω από το ’15». Τόνισε πως «έχουμε κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό των ανθρώπων που διαπραγματευόμαστε. Η Ελλάδα θεωρώ ότι θα πάει καλά».