ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία… δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους διέσχιζαν την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ για να μεταβούν στην αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης», όπου ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 11 η εκδήλωση των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ Άννας Διαμαντοπούλου, Γιώργου Φλωρίδη και Γιάννη Ραγκούση, που αναμένεται να ανακοινώσουν ότι αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για ένα «νέο ενωμένο μεγάλο προοδευτικό κέντρο», η οποία φιλοδοξούν να καταλήξει στη δημιουργία ενός νέου φορέα (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ).

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τη Θεσσαλονίκη είχαν αναρτήσει πανό στην Εγνατία μπροστά από την Πύλη Εμπορίου. Τι έγραφε; «Ντροπή σας… Όλοι οι οπορτουνιστές… Ανεβήκατε με το ασανσέρ του ΠΑΣΟΚ… Και ύστερα…».

Τα στελέχη εκφράζουν έτσι την αντίθεσή τους στην πρωτοβουλία των πρώην υπουργών, που θεωρούν πως δε συνάδει με το γενικότερα κλίμα συναίνεσης που δημιουργείται στην Κεντροαριστερά, μετά και την απόφαση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου να συμπλεύσει με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Θυμίζουμε, πως η ΔΗΜ.ΣΥΜ. είναι πλέον η τρίτη δύναμη του Ελληνικού Κοινοβουλίου με 18 βουλευτές, μετά και την ένταξη σε αυτήν του μειονοτικού βουλευτή Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ, που αποχώρησε από το Ποτάμι.

Β. Στολ.