ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

peripoliko_ymath

Επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός 57χρονου ημεδαπού, για απάτη σε βάρος 2 ατόμων στην Χαλκιδική έγινε χθες.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 57χρονος από τον Μάρτιο του 2016, παρουσιαζόταν στους παθόντες ως υποτιθέμενος μεσάζοντας για επιχειρηματική συνεργασία με εργοστάσιο του εξωτερικού, όπου η συνεργός του εμφανιζόταν ως δήθεν ιδιοκτήτρια και τους υπόσχονταν την ίδρυση και λειτουργία αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, που θα έκανε εισαγωγές των προϊόντων του εργοστασίου.

Μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη ο 57χρονος χθες (01-11-2016) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, τη στιγμή που παραλάμβανε από τους παθόντες το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ.

Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισαν τμηματικά από τους παθόντες ανέρχεται στα 10.700 ευρώ, ενώ παράλληλα οι παθόντες υπέστησαν και οικονομική ζημιά που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 34.000 ευρώ και αφορούσε το λειτουργικό κόστος προετοιμασίας της υποτιθέμενης επιχείρησης.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.