ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Polyzos

Ισόβια κάθειρξη στη μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Θα στερηθούν τα πολιτικά τους δικαιώματα, θα κατασχεθούν αρκετά από τα αντικείμενά τους και η έφεση δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ ο συνήγορος της υπεράσπισης προκάλεσε και εντάσεις για την απόφαση με αποτέλεσμα να διακοπεί για λίγο η δίκη.

Η μητέρα με τον πατριό, υπεύθυνοι για το θάνατο του άτυχου Κωστή, αποχώρησαν λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα.

Η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και παρομοίασε τη μητέρα με τη Μήδεια. «Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί η κατηγορούμενη ωθήθηκε από ταπεινά αίτια. Να μην αφήσουμε να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή, πρέπει να δικαιωθεί, είχε ένα άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του«, δήλωσε ένθερμα με το κοινό να ξεσπά σε χειροκροτήματα υπέρ της στάσης της.

Από την άλλη, ο συνήγορος υπεράσπισης υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αδιάσειστο στοιχείο που να ενοχοποιεί τους δύο κατηγορούμενους δηλώνοντας στους ενόρκους πως θα είναι το μοναδικό δικαστήριο στα ποινικά χρονικά της χώρας που θα κρίνουν κάποιο ένοχο χωρίς να έχουν αποδείξεις για τον τρόπο που τον σκότωσαν.

Όσο αφορά στην υπόθεση, η δίκη ξεκίνησε την Τρίτη 8 Νοεμβρίου όπου κατέθεσαν και η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη και άλλοι ουσιώδεις μάρτυρες. Ο Κωστής Πολύζος εξαφανίστηκε από το σπίτι του στη Σιάτιστα στις 18 Φεβρουαρίου του 2011 με τη μητέρα και τον πατριό να ζητούν βοήθεια δεκαπέντε μέρες μετά από το «Τούνελ».