ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή της, η Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας (ΔΕΒΕ) διοργανώνει το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο διάρκειας 4 ημερών, με ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου επιστημονικό πρόγραμμα με καλεσμένους διεθνώς διακεκριμένους καθηγητές από όλο τον κόσμο και με έμφαση την εκπαίδευση των ιατρών στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη διαβήτη και την παρουσίαση νέων φαρμακευτικών ουσιών, ενώ παράλληλα παρουσιάζει το επιστημονικό κι ερευνητικό της έργο όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας ένα επετειακό κι εορταστικό τόνο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου η ΔΕΒΕ διοργανώνει εδώ και λίγη ώρα (από τις 12:30) ποδηλατοδρομία στην παραλία Θεσσαλονίκης με στόχο την ενίσχυση του μηνύματος για την αντιμετώπιση του διαβήτη μέσα από την καθημερινή άσκηση.

Στην ποδηλατοδρομία συμμετέχει κοινό και ποδηλατικοί σύλλογοι. Ενώ έχουν κληθεί ποδηλατικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα να διοργανώσουν μία διαδρομή αφιερωμένη στο διαβήτη την ίδια μέρα.

«Ποδήλατο για τον Διαβήτη»Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:30

Διαδρομή στον ποδηλατόδρομο της Νέας Παραλίας:
Makedonia Palace – Μέγαρο Μουσικής – Λευκός Πύργος – Makedonia Palace

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν, ενώ υπήρχε δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτων.

Προηγήθηκε στο ξενοδοχείο Makedonia Palace ενημερωτική Ημερίδα για άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη, στην οποία μίλησαν αθλητές – ποδηλάτες με Σακχαρώδη Διαβήτη και μοιράστηκαν την εμπειρία τους με το κοινό.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ένωσης Ποδηλατικών Σωματείων Μακεδονίας Θράκης (Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ) και Ολυμπιονίκης του Αθλήματος Κλεάνθης Μπάργκας είχε επωμιστεί τη συνδιοργάνωση της ποδηλατοδρομίας με τη Διαβητολογική Εταιρεία Β. Ελλάδος «κάνουμε ποδήλατο για το Διαβήτη» στο πλακόστρωτο της Ν. Παραλίας Θεσσαλονίκης. Η ποδηλατοδρομία διοργανώθηκε από την ΕΠΣΜΑΘ σε συνεργασία με την Διαβητολογική Εταιρεία Β. Ελλάδος.

Φίλοι του ποδηλάτου, μαθητές, φοιτητές, κοινωνικές και αθλητικές ομάδες συμμετέχουν στη Λαϊκή Ποδηλατοδρομία, δίνοντας το μήνυμα «Κάνουμε Ποδήλατο για το Διαβήτη».