ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια στην Καλλονή της Λέσβου, λόγω της έντονης βροχόπτωσης το βράδυ της Δευτέρας. Τουλάχιστον 16 άτομα εγκλωβίστηκαν σε πλημμυρισμένα σπίτια και σε οχήματα, με αποτέλεσμα να παρέμβει η πυροσβεστική. Προβλήματα από την κακοκαιρία και στο Πλωμάρι, όπου φούσκωσαν οι χείμαρροι της περιοχής.

agia1

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, περισσότερα από 200 χιλιοστά βροχής έπεσαν σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καλλονής Ταξιάρχη Βέρρο μέχρι τις 23:00 στο λεκανοπέδιο Καλλονής στην κεντρική Λέσβο, με αποτέλεσμα να φουσκώσουν τα ποτάμια που διαπερνούν την κωμόπολη και να την κατακλύσουν.

Εφιαλτική νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι, καθώς πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα. Τουλάχιστον 79 κλήσεις δέχθηκε η πυροσβεστική για να απεκλωβίσει 12 άτομα από σπίτια, 4 οδηγούς οχημάτων, καθώς και για απάντληση υδάτων.

Μικρής έκτασης κατολίσθηση υπήρξε και στην περιοχή των Παρακοίλων, όπως αναφέρει το lesvosreport.gr.

Τα σχολεία στην περιοχή της Καλλονής θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη.

Προβλήματα υπήρξαν και στην Αγία Παρασκευή στην κεντρική Λέσβο όπου πέντε σπίτια πλημμύρισαν από τον όγκο του νερού που μετέτρεψε σε ποτάμι τον κεντρικό δρόμο του χωριού.

15240301_1428117447229208_224101661_n

Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και στο Πλωμάρι, από χειμάρρους που φούσκωσαν προς τον Άγιο Ισίδωρο και την Αγία Βαρβάρα, πλημμύρισε ένα σπίτι και ένα ξενοδοχείο, ενώ χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής για να απομακρυνθεί ένα αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο μέσα στο Σεδούντα ποταμό.

Επιπλέον, ισχυρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην πόλη της Μυτιλήνης χωρίς ωστόσο να καταγραφούν ζημιές.

lesvos8

Σε όλη την κεντρική και νότια Λέσβο επιχειρούν η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας, ενώ συνίσταται στους οδηγούν να μην μετακινούνται άσκοπα.