ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από έρευνες αστυνομικών εντοπίστηκε εγκατάσταση καλλιέργειας κάνναβης σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν 2 αλλοδαποί για διακίνηση, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης

Για την υπόθεση συνελήφθησαν 2 υπήκοοι Αλβανίας.

Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο καλλιεργούσαν 20 δενδρύλλια κάνναβης χρησιμοποιώντας ειδικό εξοπλισμό

Έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, κατάφεραν να εντοπίσουν διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, σε εσωτερικό χώρο του οποίου υπήρχε ειδική εγκατάσταση για την καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης .

Οι συλληφθέντες είναι 2 υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 22 και 31 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.

Ειδικότερα, χθες (20 – 12) το μεσημέρι , εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι σε διαμέρισμα που μίσθωνε ο 22χρονος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε αιφνιδιαστική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε να καλλιεργούν από κοινού μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με ανακλαστήρες, χρησιμοποιώντας κατάλληλο εξοπλισμό υδροπονικής καλλιέργειας, 20 δενδρύλλια κάνναβης.

Ο παραπάνω εξοπλισμός, που αποτελούνταν από λαμπτήρες θερμότητας, μετασχηματιστές, σύστημα εξαερισμού, θερμόμετρα και αφυγραντήρες κατασχέθηκε.

Επιπλέον σε χώρους της οικίας αλλά και την κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 συσκευασίες που περιείχαν συνολικά ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 33,8 γραμμαρίων,
  • 10 υβριδικοί σπόροι κάνναβης,
  • μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • ειδικά λιπάσματα που χρησιμοποιούσαν για την ανάπτυξη των παράνομων φυτών και
  • το χρηματικό ποσό των 795 ευρώ ως προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Θεσσαλονίκης για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών (διακίνηση, κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης), ενώ σε βάρος του 22χρονου είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι για το αδίκημα της ληστείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

21122016dendrylliakentrikh002 21122016dendrylliakentrikh001