ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά από έρευνες της αστυνομίας της Παιονίας στο Κιλκίς συνελήφθησαν 2 άτομα για κατοχή σημαντικής ποσότητας λαθραίων πακέτων τσιγάρων.

Πρόκειται για 2 ημεδαπούς ηλικίας 41 και 45 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί Τελωνιακού Κώδικα και για απείθεια.

Ειδικότερα, χθες (05-01-2017) το απόγευμα, εντοπίσθηκαν οι προαναφερόμενοι να κινούνται με 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα σε περιοχή του Κιλκίς και προ επικείμενου αστυνομικού ελέγχου τους, ανέπτυξαν ταχύτητα και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Μετά από συντονισμένη κινητοποίηση των αστυνομικών, αρχικά ακινητοποιήθηκε το όχημα που οδηγούσε ο 45χρονος και στη συνέχεια σε έλεγχο που διενεργήθηκε σ’ αυτό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε διάφορα σημεία του οχήματος 6.060 πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του ελληνικού Δημοσίου.

Στη συνέχεια σε κοντινό σημείο εντοπίσθηκε και ακινητοποιήθηκε και το άλλο όχημα που οδηγούσε ο 41χρονος, ο οποίος έχοντας τον ρόλο του προπομπού επόπτευε τον περιβάλλοντα χώρο για την αποφυγή τυχόν αστυνομικών ελέγχων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κιλκίς, ενώ οι παραπάνω κατασχεθείσες ποσότητες τσιγάρων θα αποσταλούν στις αρμόδιες Αρχές, για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων δασμών και φόρων.