ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Φιλίππα Βλαστού

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα συγγενείς, φίλοι και γνωστοί στον Έλληνα πρέσβη που δολοφονήθηκε στις 26 Δεκεμβρίου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Η νεκρώσιμος ακολουθία έγινε στις 3 το μεσημέρι, στο κοιμητήριο της Αναστάσεως του Κυρίου, στη Θέρμη και το παρόν έδωσαν  από την κυβέρνηση ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ επίσης παραβρέθηκαν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

Μετά την ταφή του Κ.Αμοιρίδη, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης αναφερόμενος στον ξαφνικό θάνατο του πρέσβη δήλωσε : «το σημαντικό είναι ότι χάνονται οι σπουδαίοι και οι αξιόλογοι και μένει η σαπίλα».

tzitzikostas

Επίσης, σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι : «αποχαιρετίσαμε σήμερα έναν άξιο και έντιμο διπλωμάτη που τίμησε την χώρα μας σε όλα τα πέρατα της γης» και συμπλήρωσε : «ήταν βέβαιο ότι η ελληνική πολιτεία τον τίμησε σήμερα και θα πρέπει οπωσδήποτε να φροντίσει να εξιχνιαστεί όλη αυτή η ιστορία μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια».

αμανατιδης

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης αναφέρθηκε στον επικήδειο λόγο:  «στην αξιόλογη υπηρεσιακή σταδιοδρομία του εκλιπόντος, που αντανακλά μέρος μόνο των υπηρεσιακών του αρετών και των προσωπικών του χαρισμάτων». Μεταξύ άλλων είπε πως : «Η συμβολή του, ως Γενικού Συντονιστή, υπήρξε καίρια για την ουσιαστική επιτυχία της Διάσκεψης και τη διεθνή προβολή της χώρας μας. Για όλους εμάς, ο Κυριάκος Αμοιρίδης συγκαταλέγεται στους πρωτεργάτες της ανάδειξης της Ελλάδας ως κέντρο διαθρησκειακού και διαπολιτισμικού διαλόγου».

Επιπλέον, η Ελένη Λιανίδου, γενική γραμματέας της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων υπογράμμισε ότι : «Οι φίλοι του θρηνούμε σήμερα για τον αδόκητο θάνατο του και όπως έχουμε δηλώσει και επίσημα θα πρέπει να γίνει κάθε προσπάθεια για την εξιχνίαση αυτής της τραγικής ιστορίας και βεβαίως η τιμωρία όλων των υπευθύνων».