ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Skull of Yorick Productions ανακοινώνει την ίδρυση της Λυρικής Σκηνής Κεντρικής Μακεδονίας, της οποίας οι δραστηριότητες θα είναι υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η εκδήλωση που θα σηματοδοτήσει την αρχή αυτής της συνεργασίας θα πραγματοποιηθεί στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, στις 27 Δεκεμβρίου, 2016, ώρα έναρξης 21:00, όπου θα παρουσιαστούν αποσπάσματα από τις μεγαλύτερες Όπερες παγκοσμίως μέσα από  την λυρική κωμωδία «Η Όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»  της Κασσάνδρας Δημοπούλου.

Σκοπός της Λυρικής Σκηνής Κεντρικής Μακεδονίας είναι να παρουσιάζονται παραγωγές Όπερας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και σε όλη την Ελλάδα με επίκεντρο τους εγχώριους καλλιτέχνες του είδους.  Ο οργανισμός θα συνάψει συνεργασίες με φορείς στην Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και του εξωτερικού, δίνοντας σημαντικό βήμα στο ανθρώπινο δυναμικό του είδους στην πόλη, που έχει ήδη βιώσει μία αναγέννηση στο είδος λόγω της δραστηριότητας που υπάρχει τα τελευταία χρόνια από την Skull of Yorick Productions.

Καλλιτεχνική διευθύντρια της νέας Λυρικής Σκηνής Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι η Κασσάνδρα Δημοπούλου, ενώ νόμιμος εκπρόσωπος του οργανισμού θα είναι ο Φίλιππος Μοδινός.

Σχετικά με την όπερα στη Θεσσαλονίκη.

Η Όπερα δημιουργήθηκε στην προσπάθεια του δυτικού πολιτισμού να αναβιώσει το αρχαιοελληνικό δράμα. Ως εκ τούτου, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Ελλάδα. Σαν είδος, εμπεριέχει όλες τις τέχνες: μουσική, τραγούδι, υποκριτική, χορό και εικαστικές τέχνες και επιβεβλημένα η ύπαρξή της ενώνει διεθνώς όλο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Η Θεσσαλονίκη πάντα υποδέχεται την Όπερα με ενθουσιασμό και αυτό είναι που μας ώθησε να πραγματοποιήσουμε το όραμα της ύπαρξής της στην πόλη μας. Στόχος της Λυρικής Σκηνής Κεντρικής Μακεδονίας είναι να κατακτήσει μια σημαντική θέση στο διεθνή καλλιτεχνικό χώρο της Όπερας, χτίζοντας γέφυρες πολιτισμού με το να γίνει πόλος έλξης προς όλο το κόσμο για την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

«Η όπερα βγήκε απ’ τον Παράδεισο»  της Κασσάνδρας Δημοπούλου  σε σκηνοθεσία της Άντας Τσεσμελή – Edwards θα ανέβει την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 21:00 στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2) με είσοδο ελεύθερη.

Οι 4 πρωταγωνιστές της Aida, λίγες μόνο ημέρες μετά την επιτυχία τους στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης συναντιούνται και πάλι στο σανίδι σε μια παράσταση διαφορετική, κεφάτη, στην οποία δεν διστάζουν να τσαλακώσουν την εικόνα τους και ερμηνεύουν τα ωραιότερα αποσπάσματα από όπερες. Μουσική: G. Verdi, G. Bizet, G. Rossini, G. Puccini, W.A. Mozart.

Η υπόθεση: Μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα, τέσσερις διάσημοι λυρικοί τραγουδιστές βρίσκονται μπροστά στις πύλες του Παραδείσου. Εκεί τους περιμένει ένας μυστηριώδης άνδρας, ο οποίος τους λέει ότι για να μπουν στον Παράδεισο, πρέπει να περάσουν από… ακρόαση. Θα τα καταφέρουν;

Συντελεστές:

Κείμενα: Κασσάνδρα Δημοπούλου

Σκηνοθεσία : Άντα Τσεσμελή – Edwards

Συμμετέχουν: Κασσάνδρα Δημοπούλου, Σοφία Μητροπούλου, Φίλιππο Μοδινό, Armando Puclavets, Αθανάσιος Μαργούτας

Πιάνο: Γιάννης Ξυλάς