ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Το αίτημα της Αυτοδιοίκησης για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας με απόλυτη νομιμότητα είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Καλούμε την κυβέρνηση να διασφαλίσει άμεσα το αυτονόητο σεβόμενη τόσο τους κόπους των εργαζομένων και την αγωνία τους για εργασιακή ασφάλεια, όσο και τις σημαντικές ανάγκες των αυτοδιοικητικών να εξασφαλίσουν υπηρεσίες ποιότητας στους συμπολίτες τους» σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης

Θετική λύση στο θέμα των συμβασιούχων εργαζόμενων στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη που συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους, δόθηκε με απόφαση του δημάρχου Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Στο πλαίσιο της απόφασης ο δήμαρχος έλαβε υπόψη του τόσο τις διατάξεις του νόμου 4429/2016 σύμφωνα με τις οποίες οι σχετικές συμβάσεις «… παρατείνονται αυτοδικαίως… κατά παρέκκλιση κάθε άλλης διάταξης…», καθώς επίσης τις επανειλημμένες εγκυκλίους του αρμόδιου υπουργού για την υποχρεωτικότητα  της τήρησης των σχετικών διατάξεων, τις απόψεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, τις γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβούλου του δήμου, αλλά και την πραγματική αδυναμία συγκρότησης των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα των έκτακτων αναγκών καθαριότητας, αλλά και αποχιονισμού του δήμου λόγω και της ορεινότητας αυτού.

«Το αίτημα της Αυτοδιοίκησης για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας με απόλυτη νομιμότητα είναι επίκαιρο παρά ποτέ. Καλούμε την κυβέρνηση να διασφαλίσει άμεσα το αυτονόητο σεβόμενη τόσο τους κόπους των εργαζομένων και την αγωνία τους για εργασιακή ασφάλεια, όσο και τις σημαντικές ανάγκες των αυτοδιοικητικών να εξασφαλίσουν υπηρεσίες ποιότητας στους συμπολίτες τους» σημείωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και πρόσθεσε:

«Ξημερώματα σήμερα ζήσαμε μια πρωτοφανή χιονόπτωση στο δήμο μας και ήταν συγκινητικό να βλέπεις τους εργαζόμενους-συμβασιούχους, των οποίων οι συμβάσεις τους βρίσκονταν στον αέρα να προστρέχουν με προθυμία και να συνδράμουν τις μόνιμες υπηρεσίες του δήμου μας για να βοηθήσουν το έργο του αποχιονισμού. Αυτό είναι το μεγαλείο της Αυτοδιοίκησης και της συνεργασίας εργαζόμενων και αιρετών. Νιώθω συγκινημένος  και υπερήφανος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, τους συνεργάτες μας,  στους οποίους και δημόσια θέλω να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ και τις καλύτερες ευχές μου για καλή και ευλογημένη νέα χρόνια».