ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

«Σε ομολογία ανικανότητας της κυβέρνησης να καταγράψει -έστω σε μητρώο- τις δεκάδες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται σε ολόκληρη την επικράτεια, σχεδόν δύο χρόνια μετά από την «έκρηξη» του προσφυγικού-μεταναστευτικού προβλήματος, προχώρησε ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, απαντώντας 14 ολόκληρους μήνες μετά την πρώτη ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα» δήλωσε ο πρ. υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ Ν. Κακλαμάνης.

Σε ανακοίνωση του ο κ Κακλαμάνης τονίζει ότι «ο κ. Μουζάλας στην έγγραφη απάντησή του αναφέρει κατ’ αρχήν, ότι η έναρξη εφαρμογής για τη διαδικτυακή καταγραφή των ΜΚΟ ξεκίνησε μόλις, πριν από ένα μήνα (5 Δεκεμβρίου) και μέχρι σήμερα έχουν υποβάλλει ηλεκτρονική αίτηση στο Μητρώο Ελληνικών και Ξένων ΜΚΟ, μόλις 38 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Στη συνέχεια, όμως, της απάντησής του, διευκρινίζει ότι «τα σχετικά αιτήματα των 38 ΜΚΟ βρίσκονται σε διαδικασία καταγραφής στο εν λόγω μητρώο και, ως εκ τούτου, δεν υφίσταται οριστικοποιημένος κατάλογος με τις εγγραφές τους».

Ο πρ. υπουργός της ΝΔ προσθέτει «Από τον Νοέμβριο του 2015, με κατ’ επανάληψη ερωτήσεις μου, ζητώ να πληροφορηθώ, τον αριθμό, τον ρόλο και τη δράση των ΜΚΟ, που έχουν «στρατοπεδεύσει» στη χώρα μας, για τους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες-μετανάστες και διαχειρίζονται πολλά εκατομμύρια ευρώ. Σήμερα, δεκατέσσερις μήνες μετά, νιώθω σαν να μη κατέθεσα ποτέ καμία ερώτηση. Τη στιγμή που η χώρα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση λόγω της ανεξέλεγκτης μεταναστευτικής-προσφυγικής ροής και με την Τουρκία να απειλεί με κατάρρευση της συμφωνίας με την Ε.Ε., η κυβέρνηση ομολογεί ουσιαστικά, ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Επιτέλους, ας παραιτηθεί κάποιος, δεν είναι ντροπή… »