ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η «Αφροδίτη με Γούνα» (Venus in Fur) του Αμερικανού συγγραφέα Ντέιβιντ Άιβς (David Ives) παρουσιάζεται στο θέατρο Αριστοτέλειον έως το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017. Ο Στράτος Τζώρτζογλου ως Τόμας Νόβατσεκ και η Vanessa Barré ως Βάντα Τζόρνταν συνεχίζουν να καθηλώνουν το κοινό. Ένα σύγχρονο έργο που παρουσιάζεται ανελλιπώς από το 2010 στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο με εξαιρετική επιτυχία, γνωστό επίσης και από την κινηματογραφική μεταφορά του Ρομάν Πολάνσκι. Το έργο χαρακτηρίζει η αριστοτεχνικά δοσμένη εναλλαγή του δραματικού και του χιουμοριστικού στοιχείου, υπογραμμισμένα από τον ερωτισμό και τα παιχνίδια εξουσίας των δύο φύλων που ο Άιβς παρουσιάζει σε όλες τους τις εκφάνσεις.

Πρωταγωνιστεί ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Vanessa Barré. Την σκηνοθεσία και τη μουσική υπογράφει ο Κωνσταντίνος Αθυρίδης, τα κοστούμια και τα σκηνικά ο Αθανάσιος Κολαλάς.

Στην πλοκή, ο Τόμας Νόβατσεκ έχει γράψει και πρόκειται να σκηνοθετήσει ένα νέο έργο βασισμένο στο κλασικό μυθιστόρημα «Η Αφροδίτη με Γούνες» του Λέοπολντ φον Ζάχερ Μαζόχ από το οποίο προέκυψε ο όρος Μαζοχισμός. Μετά από μία εξοντωτική ημέρα γεμάτη οντισιόν, ο Τόμας Νόβατσεκ δεν έχει βρει ακόμα την κατάλληλη ηθοποιό για το ρόλο της Βάντα φον Ντουνάγιεφ. Ενώ είναι έτοιμος να φύγει, ξαφνικά εισβάλλει η νεαρή ηθοποιός Βάντα Τζόρνταν. Η συνέχεια της πλοκής προσφέρει στον θεατή μία αλληλουχία κωμικών ανατροπών, μια καταπληκτική κορύφωση και ένα απρόσμενο φινάλε.

ΠΑΙΖΟΥΝ
Στράτος Τζώρτζογλου
Vanessa Barré

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: David Ives
Σκηνοθεσία / Επιμέλεια κειμένου: Κωνσταντίνος Αθυρίδης
Μετάφραση: Vanessa Barré
Σκηνικά / Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς
Μουσικές συνθέσεις: Κωνσταντίνος Αθυρίδης
Video Art: Σμαρώ Αγγελακοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Χρήστος Γιαλαβούζης
Υπεύθυνη Παραγωγής: Εύη Μποκοβού
Φωτιστής / Ηλεκτρολόγος: Κώστας Μιχαλέλης
Make up: Artisan by K. Triantafillidis
Hair Styling: ΙΙΕΚ Κομμωτικής Τριανταφυλλίδης
Φωτογραφία: Άρης Ράμμος
Βιντεοσκόπηση: Βούλα Σιδερίδου Multimotion
Παραγωγή: ΘΕΑ.ΜΑ. (θέατρα Μακεδονίας)

Ευχαριστούμε για τη βοήθεια τον διευθυντή φωτογραφίας Παναγιώτη Μπουκουβάλα, καθηγητή στην ανώτερη δραματική σχολή Ανδρέας Βουτσινάς.

INFO
Θέατρο Αριστοτέλειον – Εθνικής Αμύνης 2
Τηλέφωνο | 2310 262 051
Ημέρες & ώρες παραστάσεων | Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, στις 21:00.
Διάρκεια | 100 λεπτά (με διάλειμμα)
Εισιτήρια | 15 ευρώ (κανονικό), 12 ευρώ (φοιτητικό / ανέργων). Ειδικές τιμές για ομαδικά εισιτήρια.
Προπώληση | Ηλεκτρονικά στο ticketservices.gr και στο ταμείο του Θεάτρου Αριστοτέλειον.