ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη θέση τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς θα καταλάβουν για δεύτερη φορά,  στις 10 το πρωί, της ερχόμενης Πέμπτης 1η Δεκεμβρίου 2016, οι έφηβοι Δημοτικοί Σύμβουλοι – μαθητές, δύο σχολείων  Καλαμαριάς,  1ου και του 4ου Γυμνασίων, στο πλαίσιο της δράσης  «Ημέρες Δημοκρατίας».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της τρίτης τάξης από τα δύο Γυμνάσια της πόλης, θα λειτουργήσουν και πάλι σε ρόλους Διοίκησης, Αντιπολίτευσης και Κοινωνίας των Πολιτών, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων (Καραμαούνα 1-Πλατεία Σκρά).

Είκοσι περίπου ομιλητές θα τοποθετηθούν και θα  διατυπώσουν τις θέσεις τους πάνω στο θέμα «Εφαρμογές Κοινωνικής Δικτύωσης: Επικοινωνία ή απομόνωση» που περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Η πρωτοβουλία αυτή της  Αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης, που ξεκίνησε για πρώτη φορά, τον περασμένο Μάρτη, καθιερώνεται πλέον, με στόχο να προωθήσει την ιδέα της Δημοκρατίας και να αφυπνίσει τους νέους σε  ζητήματα που αφορούν την εξέλιξη τους, τις ανησυχίες τους, τα ενδιαφέροντα τους, την πόλη τους. Οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούν και αποφασίζουν με βάση τον γόνιμο διάλογο, εξοικειώνονται με τους θεσμούς  και τα κοινά μέσα από έναν σύγχρονο τρόπο διαδραστικής εμπειρίας, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες φιλίες και αναπτύσσεται πνεύμα συνεργασίας.

 

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιούνται πρωινές ώρες σε τακτά διαστήματα που θα ανακοινώνονται εγκαίρως και σε κάθε συνεδρίαση, θα μπορούν να συμμετέχουν ομάδες εκπροσώπων από δύο ή τρία Γυμνάσια & Λύκεια  καθώς και ακροατήριο. Οι συνεδριάσεις Γυμνασίων και Λυκείων θα ορίζονται σε διαφορετικές ημερομηνίες.

 

Τα θέματα που θα συζητηθούν συνολικά,  αποφασίστηκαν σε συνεργασία με  τους  σχολικούς συμβούλους και του γραφείου Παιδείας του Δήμου και είναι τα εξής:

 

  1. Εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης: επικοινωνία ή απομόνωση
  2. Προτάσεις αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου
  3. Πως φαντάζεσθε το ιδανικό σχολείο: συνθήκες κτιρίου, υλικοτεχνική υποδομή, μαθήματα, τρόποι διδασκαλίας, προσέγγιση των μαθητών από τους καθηγητές, ενδοσχολικά προγράμματα, δραστηριότητες, ενδιαφέροντα, πως αντιμετωπίζει τη σχολική καθημερινότητα ο μαθητής.
  4. Η βιβλιοθήκη του δήμου Καλαμαριάς που οραματίζεσθε: χώρος μελέτης, επικοινωνία με μέσα δικτύωσης, ηλεκτρονική σύνδεση με πηγές από πανεπιστήμια/άλλες χώρες/βιβλιοθήκες/τύπος
  5. Κοινωνική αλληλεγγύη
  6. Ανακύκλωση στην πόλη μας