ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την απόφαση να προκηρυχθούν 218 άδειες επαγγελματιών πωλητών στο νομό Θεσσαλονίκης πήρε χθες το περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας.. Πλέον στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να «τρέξει» ο διαγωνισμός. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η τοποθέτηση της αρμόδιας υπηρεσίας ήταν να προκηρυχθούν 100 θέσεις. Ωστόσο με παρέμβαση των συνδικαλιστών στο χθεσινό συμβούλιο ο αριθμός τους αυξήθηκε στις 218.

Αποτελούσε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης και του σωματείου Παραγωγών, Επαγγελματιών, Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Θεσσαλονίκης «Η ΟΜΟΝΟΙΑ», να προκηρυχθούν οι συγκεκριμένες άδειες, αφού τα τελευταία 9 χρόνια δεν έχει δοθεί καμία. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξαν αποχωρήσεις ( συνταξιοδοτήσεις, παύση εργασιών, κ.τ.λ.), με αποτέλεσμα να προκύψουν κενά. Μέρος από αυτά καλύπτονται με τον συγκεκριμένο αριθμό αδειών.

«Η προκήρυξη των αδειών θα πρέπει να συνδυαστεί με την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Οι δεκάδες παράνομοι πωλητές έχουν την ευκαιρία τους να νομιμοποιηθούν. Άσχετα όμως, από όσους το κατορθώσουν, πρέπει να υπάρξει μηδενική ανοχή για τους υπόλοιπους. Και αυτό γιατί, όπως κατά επανάληψη έχουμε αναφέρει η κατάσταση με τους παράνομους πωλητές δεν πάει άλλο» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι επαγελματίες του χώρου.