ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η Κ.Ο.Θ. σε συνεργασία με την μεικτή χορωδία του Ι.Ν.Κυρίλλου και Μεθοδίου, διοργάνωσαν φέτος την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία για την ΧΑΝΘ στις εγκαταστάσεις της αδελφότητας για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε την Πέμπτη το βράδυ το αθλητικό κέντρο της ΧΑΝΘ «Μίμης Τσικίνας», όχι για να αθληθεί, αλλά για να απολαύσει τις μαγευτικές και κατανυκτικές μελωδίες του Μπαρόκ που απέδωσαν τα ρυθμικά βιολιά της ΚΟΘ,  τα γλυκόηχα φλάουτα και οι τρομπέτες, καθώς και πλήθος οργάνων που δημιούργησαν ένα εξαίσιο μουσικό αποτέλεσμα.

Στη συναυλία ακούστηκε το δημοφιλέστατο «Gloria RV589» του Αντόνιο Βιβάλντι, το οποίο χωρίζεται σε 12 μέρη και αποτελεί μια από τις ελάχιστες εκκλησιαστικές συνθέσεις του που έχουν διασωθεί. Ακούστηκε επίσης το φινάλε της ξακουστής εκκλησιαστικής «Καντάτας BWV147», το χορωδιακό «Jesus bleibet meine Freude» του Μπαχ καθώς και το «Greensleeves», το παραδοσιακό αγγλικό τραγούδι που έχει αγαπηθεί διεθνώς και τραγουδιέται σε κάθε γωνιά της Γης. Από την μουσική βραδιά δεν έλειψαν οι διασκευές του Νέστορα Ταίηλορ, τα παραδοσιακά κάλαντα της Γαλλίας «Noel Nouvelet» του 15ου αιώνα που συμβολίζουν το πέρασμα από το Σκότος στο Φως, το «Coventry Carol», τα αγγλικά παραδοσιακά κάλαντα που βασίστηκαν θεματικά στην σφαγή των νηπίων καθώς και το «Joy to the world», ένα Χριστουγεννιάτικο τραγούδι βασισμένο στον 98ο Ψαλμό του Δαυίδ, με επιρροές από τον Μεσσία του Χέντελ. Οι σοπράνο, Θεοδώρα Μπάκα και η μέντζο σοπράνο Ελένη Βουδουράκη, με την συνοδία του φωνητικού συνόλου της μεικτής χορωδίας του Ι.Ν.Κυρίλλου και Μεθοδίου, έδωσαν μια ξεχωριστή πινελιά στο έργο. Την ορχήστρα διηύθυνε ο Μύρων Μιχαηλίδης, ενώ την διδασκαλία της χορωδίας ανέλαβε η Μαρία Μελιγκοπούλου. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο περιφερειάρχης της Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Μπουτάρης. Τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την εκπόνηση των φιλανθρωπικών έργων της ΧΑΝΘ.