ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

mpoutaris2

«Η εκλογή του Τραμπ είναι μία ψυχρολουσία, διότι όλα όσα έχουν προηγηθεί, όσα έχει πει και όλα έχει κάνει δείχνουν έναν απερίγραπτο άνθρωπο», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ.

Ο Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι η πολιτική διακυβέρνησης των ΗΠΑ στηρίζεται σε σταθερό σύστημα προάσπισης των αμερικανικών συμφερόντων διαχρονικά και δεν είναι ο εκάστοτε πρόεδρος που ασκεί πολιτική. Ωστόσο ο δήμαρχος υποστήριξε ότι η προσωπικότητα του Ντόναλντ Τράμπ τον προβληματίζει.

«Για μένα ήταν πρώτου μεγέθους έκπληξη και είναι κρίμα. Θα πρέπει βέβαια να λάβουμε υπόψη μας ότι στην Αμερική υπάρχει ένα σύστημα που ορίζει τα πράγματα και ο πρόεδρος δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο» και συμπλήρωσε «ως προσωπικότητα ο Τράμπ είναι “απροσδιόριστος” πρόκειται για έναν άνθρωπο ακατέργαστο. Δεν ξέρει που πέφτουν οι χώρες του κόσμου, τι να κάνεις με αυτό τον άνθρωπο;», αναρωτήθηκε.

Ο Γιάννης Μπουτάρης εκτίμησε, ωστόσο, πως η εκλογή Τράμπ δεν θα επηρεάσει σημαντικά τη χώρα μας σχολιάζοντας πως “ όταν βγήκε ο Κλίντον “τρίβαμε τα χέρια μας” ότι θα επιλύσει το πρόβλημα με τα Σκόπια, και το θέμα της Κύπρου. Τίποτα αυτά δεν έγινε. Πιστεύω ότι ο πρόεδρος της Αμερικής είναι η βιτρίνα”.